Opptil 17 kamper på ni uker

Landslagene har sine generalprøver i kveld før oppkjøringen til VM starter. England tar ut sin tropp 1.juni, men Liverpool kan spille opptil 17 kamper før sesongen avsluttes i mai.

Klubbmanagere og trenere river seg i håret over nok en privatlandskamp denne uka, og ber sikkert en stille bønn om at deres spillere kommer helskinnet tilbake. Dette vil imidlertid være den siste landskampen før den engelske sesongen avsluttes. Dette inkluderer da Champions League og Europa League.

Liverpool er riktignok slått ut av FA-Cupen, men de røde kan likevel få et rimelig tett program i mars og april dersom man avanserer i Europa League.

Steven Gerrard og hans lagkamerater har ti ligakamper igjen å spille, fra og med neste kamp mot Wigan mandag 8.mars, og til og med ligafinalen søndag 9.mai i Hull.

I tillegg har man kamper mot Lille i 1/8 finalene i Europaligaen 11. og 18.mars. Dersom det skulle bli avansement spilles kvartfinalene 1. og 8.april, semifinalene 22. og 29.april, mens finalen er i Hamburg onsdag 12.mai.

England har i dag offentliggjort sine planer foran VM. 16.mai tar Fabio Capello ut en foreløpig tropp som vil reise på treningsleir til Østerrike. Troppen reiser tilbake til England for å spille en treningskamp mot Mexico, før man igjen tar turen til mer forberedelser i Østerrike. Datoer for dette er ikke bestemt ennå. 30.mai spiller man mot Japan i Graz. 1.juni tar Capello ut den endelige troppen, hvor det er ventet at Steven Gerrard og Glen Johnson vil være med. Dagen etter setter man seg på flyet til Sør-Afrika.