Over 30 000 ventet til Carras testimonial

Over 13 år etter debuten for Liverpools førstelag, får Jamie Carragher sin velfortjente testimonialkamp på lørdag. Det er ventet over 30 000 tilskuere til Anfield når et Liverpool XI skal være vertskap for et Everton XI.

Man kan hevde at Everton er den ideelle motstanderen i 32-åringens testimonial, da Carragher som kjent var Everton-supporter i barneårene. Det verserer historierer om at den unge Carragher møtte til trening på Liverpools akademi iført Everton-drakt, noe som skal ha ført til at Kenny Dalglish ga ham klengenavnet «Sharpy» etter Everton-spissen Graeme Sharp!

Carragher startet karrieren som spiss, men ble senere trukket ned på midtbanen som junior. Han var utmerket i den posisjonen da Liverpool vant FA Youth Cup i 1996. Men scouseren endte altså opp som midtstopper i mesteparten av sin seniorkarriere.

Gutten fra Bootle har vært med på mye med Liverpool, og har flere vinnermedaljer å vise til enn de fleste andre. I 2001 vant han både ligacupen, FA-cupen og UEFA-cupen. En ny ligacup fulgte i 2003, og en ny FA-cup i 2006. Men best huskes selvsagt Champions League-seieren i Istanbul i 2005. Carra har også vunnet den europeiske supercupen to ganger, i 2001 og som kaptein i 2005.

Kun seks spillere har spilt flere kamper for Liverpool gjennom tidene. Etter inneværende sesong kan det være bare Ian Callaghan som er foran Carragher på den lista. 32-åringen er også den som har spilt flest europacupkamper for klubben gjennom tidene.

- Champions League-finalen i Istanbul viser hvilken type Carra er. Han var nede med krampe flere ganger i ekstraomgangene, men han kom seg på beina igjen og ønsket å spille til siste slutt. Han la ned en formidabel innsats, og noen av blokkeringene og taklingene hans holdt Liverpool inne i kampen, sier tidligere lagkamerat Robbie Fowler til Liverpool Daily Post.

- Det finnes ikke mange fotballspillere som Carragher. Han er en veldig, veldig god spiller, men enda viktigere er det at han er et flott menneske. Mange mennesker hevder de elsker fotball, men jeg tror ikke det er mange mennesker som elsker fotballen like høyt som Carra. Av alle spillerne jeg har vært manager for, er han trolig den som har vært mest fanatisk opptatt av fotballen. Hans beste egenskap er at han er en veldig lojal person. Jeg kunne alltid stole på ham, både på og utenfor banen, uttaler tidligere manager Gerard Houllier til samme avis.

- Jeg tror han vil holde koken noen sesonger til. Jeg tror også han vil bli en god manager, for han setter alltid laget foran alt annet. Han er i stand til å ta vanskelige avgjørelser og ofre seg for laget sitt, legger franskmannen til.

Inntektene fra lørdagens testimonialkamp vil gå til veldedighet.