Overgangssum avtalt for Wilson

Liverpool FC bekrefter at de i prinsipp er enig med Rangers om en overgang for Danny Wilson. Rangers oppgir en overgangssum på £2M. Beløpet kan øke til £5M.

Liverpool FC og Glasgow Rangers melder på sine offisielle nettsider at de i prinsipp er enige om en overgang for 18-årige Danny Wilson.

Etter måneder med spekulasjoner kontaktet Liverpool den skotske Premier League-klubben og ble endelig enig om en overgangssum. Det formelle papirarbeidet gjenstår. 18-åringen hadde kun ett år igjen av sin kontrakt på Ibrox.
- Vi har i prinsipp kommet til enighet med Liverpool om en overgang for Danny Wilson, uttaler Martin Bain, chief executive i Rangers, til rangers.co.uk

- Liverpools tilbud vil se klubben motta £2M til å begynne med. Med tillegg knyttet til antall kamper spilt vil avtalens totalverdi være £5M.

- Danny gikk inn i sitt siste år av kontrakten med klubben, og han hadde signalisert at han følte det var i hans interese å komme seg videre.

- Tatt det i betraktning og verdien på Liverpools tilbud ble det ansett som riktig å akseptere tilbudet gitt at spilleren ønsket å dra.

Wilson debuterte for Rangers’ førstelag i ligacupen i oktober 2009. Totalt spilte han 24 kamper fra start forrige sesong. Rangers’ assistentmanager Ally McCoist mener Liverpool vil få en spiller med gode fremtidsutsikter.
- Jeg tror det første du må innse er at de signerer en med potensial, og det finnes mye potensial ettersom han kom inn for oss forrige sesong og spilte langt flere kamper enn vi hadde trodd på grunn av at Madjid Bougherra ikke var 100% mye av tiden, uttaler McCoist til Sky Sports News.

- Han kom inn og klarte seg utmerket godt. Selvfølgelig hadde vi store forventinger til Danny. Danny har store forhåpninger til seg selv, og Liverpool kan se potensialet der.

Danny Wilson
Fullt navn: Daniel Wilson
Født: 27. desember 1991, i Livingston (Skottland)
Høyde: 187 cm
Posisjon: Midtstopper
Kamper/mål for Rangers: 24/1
Landskamper/mål: 8/0 for Skottland U19 og 4/1 for Skottland U17..
Meritter: Skotsk Premier League (2010), skotsk FA-cup (2009) og skotsk ligacup (2010). Kåret til skotsk PFA Young Player of the Year for 2010 og skotsk FWA Young Player of the Year i 2010.