Pacheco håper på flere sjanser

Daniel Pacheco har fått to innhopp for førstelaget denne sesongen. Mot Fiorentina i mesterligaen og Wolverhampton i ligaen. Nå håper han på flere innhopp utover vinteren og våren.

Liverpools nummer 47 skrev i august under en ny kontrakt som binder ham til klubben til sommeren 2012. Innen den tid håper han å være etablert på førstelaget.

- Det har vært en god sesong for meg så langt, ettersom jeg har debutert på førstelaget, noe jeg har sett frem til lenge. Debuten mot Fiorentina var egentlig litt merkelig. Jeg fikk ikke beskjed om at jeg skulle være med i troppen før på ettermiddagen kampdagen. David N'Gog hadde blitt syk, så jeg fikk en oppringning om at jeg måtte forberede meg på å sitte på innbytterbenken, forteller den unge spanjolen til Liverpoolfc.tv.

- Det var ikke tid til å bli nervøs eller å tenke på kampen, så jeg var ganske avslappet. Da jeg fikk beskjed om å gjøre meg klar til å komme inn, ble jeg fortalt av manageren at jeg skulle ligge mellom midtbanen og spissen og jobbe hardt. Han ba meg slappe av, og spille mitt vanlige spill.

- Det eneste som var litt leit var at vi tapte kampen, men det var en utrolig dag for meg. Som en drøm.

Pacheco var faktisk nær ved å score ved sin første touch på ballen.

- Jeg kjente at det var et godt treff da jeg sparket til ballen utenfor 16-meteren, men det var en god redning av deres keeper, sier han selv om situasjonen.

- Vi var ute av Champions League allerede før kampen, men det var likevel utrolig å spille på Anfield foran alle supporterne.

Pacheco skulle egentlig ha debutert tidligere i sesongen, i Carling Cup-kampene mot Leeds og Arsenal, men landslagsoppdrag hindret ham fra å spille de kampene.

- Jeg var litt uheldig med timingen, men når du blir kalt inn til landslagsoppdrag må du bare dra.

Ligadebuten kom på Boxing Day, mot Wolves, da han erstattet Alberto Aquilani etter 85 minutter.

- Jeg visste jeg kunne få sjansen til et nytt innhopp når klubben sa at jeg ikke kunne dra hjem til Spania i julen. Det var den beste julepresangen jeg noen gang har fått, å bli i Liverpool og spille for førstelaget på Anfield. Supporterne var sjenerøse og ga meg applaus. Det betyr mye for en ung spiller, da det gir deg mye selvtillit.

- Familien min kom hit i julen, og var på kampen, så det var en perfekt dag.

- Nå må jeg jobbe enda hardere enn før, for å bli enda bedre. Jeg ønsker også å hjelpe reservelaget til å vinne sin liga denne sesongen.

Pacheco har trolig vært den beste og mest stabile spilleren på John McMahons serieledere, hvor han har glitret i sin offensive midtbanerolle.

- Jeg trives med rollen, da jeg ser mer til ballen og kan prøve å skape sjanser for mine lagkamerater. Rollen har også hjulpet meg i spillet når jeg selv ikke har ballen, da jeg må jobbe hardt og yte maksimalt hele tiden.

- Jeg mener jeg har blitt en bedre spiller. Jeg velger mye enklere løsninger nå enn tidligere, og jeg mister ikke ballen så mye.

- Min beste posisjon er like bak spissen, mellom midtbanen og angrepet. Jeg tror ikke jeg vil egne meg på sentral midtbane i Premier League. Da må man være litt sterkere i kroppen og litt høyere enn jeg er.