Pacheco nærmer seg startplass

Daniel Pacheco har fått to innhopp fra benken denne sesongen. Manager Rafael Benitez mener at den unge spanjolen nærmer seg en plass i startoppstillingen til førstelaget med stormskritt.

Liverpool Daily Post melder at Rafael Benitez har bedt Daniel Pacheco være forberedt på at han kan få en plass i startoppstillingen hos førstelaget når som helst. 19-åringen har imponert stort under spill for reservelaget denne sesongen, og den sportslige ledelsen setter pris på fremskrittene som den eminente teknikeren har gjort.

Innhoppene mot Fiorentina og Wolves ga en forsmak på Pachecos egenskaper, men Liverpool-supporterne har opplagt mer i vente fra den kanten. Angriperen har vært å finne på innbytterbenken for førstelaget i fem av de sju siste kampene.

- Dani fortsetter å trene med førstelaget. Når vi lot Voronin gå til Dynamo Moskva, hentet vi Dani inn i spillergruppen umiddelbart, og vi ser at han gjør fremskritt hver eneste dag. Han trener meget godt, sier Benitez til Daily Post.

- Han funderer selvsagt på når han slipper til hver eneste dag. Han har vært på benken mye, og av og til mener du det er riktig å sende ham innpå.

- Men vi må også ta hensyn til at en del av seniorspillerne som trenger spilletid. Det vi vet med sikkerhet, er at Dani er en kvalitetsspiller. Han er meget god med ballen. Han er dyktig, og prøver hele tiden på vanskelige ting. Det beviser bare hvilke kvaliteter han besitter. Det faktum at han trener med førstelaget nå, sier alt om hvor høyt vi setter ham. Han er sammen med oss hele tiden, og det betyr at han kan spille for førstelaget når som helst.

- Han har god spilleforståelse, og vi vet at han kan utgjøre en forskjell. Han er fortsatt veldig ung, men vi er meget godt fornøyd med ham og gleder oss over at han gjør det så bra.

Pacheco kom fra Barcelona sommeren 2007, og signerte nylig en ny kontrakt som binder ham til Liverpool frem til sommeren 2012.

- Det vil avhenge av hvilken type kamp det er, men fortsetter han å jobbe så bra som han har gjort til nå, vil han definitivt få sin sjanse, avslutter Benitez.