Partene blir enige før rettssaken kommer opp?

ESPN Soccernet hevder at det er i Tom Hicks og George Gilletts beste interesse om tvisten med Liverpools styre aldri kommer for retten. Amerikanerne står nemlig i stor fare for å tape ytterligere penger dersom saken må avgjøres i retten.

Liverpool-styrets trumfkort er at det er i Tom Hicks og George Gilletts interesse at New England Sports Ventures får kjøpe Liverpool FC for £300M. Et slikt oppkjøp vil nemlig slette personlige garantier i størrelsesorden £110M til Royal Bank of Scotland.

ESPN Soccernet hevder at Hicks og Gillett vil tape £144M dersom klubben selges til NESV for nevnte sum. Dersom en avtale med NESV kollapser og det ikke finnes en ny kjøper innen neste fredag, vil Hicks og Gillett tapte hele £254M, da Royal Bank of Scotland vil kunne kreve inn også de personlige garantiene.

ESPN Soccernet skriver at rettssaken tidligst vil starte tirsdag.

- Liverpool-styret vil argumentere med at et salg til NESV er i Hicks og Gilletts beste interesse, fordi deres tap da blir begrenset til £144M. En del av avtalen med NESV går ut på at Royal Bank of Scotland vil slette £110M i personlige garantier gitt av amerikanerne, siteres en kilde.

ESPN Soccernet utelukker ikke at partene kan komme til enighet uten at saken havner i retten på grunn av dette. Det skal foregå «forhandlinger» mellom advokatene til de to partene i kulissene, og styreformann Martin Broughton befinner seg for øyeblikket i Washington. Målet med «forhandlingene» er å unngå en rettssak, og en påfølgende appellsak. Det har ikke vært noen direkte kontakt mellom Hicks og Gillett og de tre engelske styremedlemmene siden styremøtet tidligere i uken.

- Jeg har ingen mulighet til å kommentere disse opplysningene, da man må anta at denne saken ender i retten. Vi har ingen dato for rettssaken ennå, men vi har blitt fortalt at den vil komme opp på kort varsel, og at den forhåpentligvis vil starte tidlig i neste uke. Advokatene har fortalt meg at jeg ikke kan snakke direkte om saken, sier Broughton til ESPN Soccernet.

ESPN Soccernet opplyser også at det har blitt lekket et referat fra et styremøte i Liverpool FC, der Tom Hicks kommer med svært nedsettende kommentarer om Liverpools supportere. Dette vil utvilsomt øke supporternes hat til Hicks.