Politiker vil ha Hicks og Gillett fjernet

Parlamentsmedlem Steve Rotheram fra Walton i Liverpool forsøker nå å ta Tom Hicks og George Gilletts vanstyre av Liverpool FC opp på høyeste hold, i det britiske parlamentet. Der ber han om hjelp til å sparke amerikanerne ut av klubben.

Rotheram har kun vært parlamentsmedlem i en måned. Nå går han offensivt til verks, og en av de første sakene han tar opp på politisk toppnivå er altså en kampanje for å få fjernet Liverpools amerikanske eiere.

Merseyside-politikeren ønsker å få parlamentet til å enes om at Tom Hicks og George Gillett har vært uansvarlige i sin behandling av Liverpool FC som institusjon. Han henviser til avskjedigelsen av Rafael Benitez, brutte løfter når det gjelder bygging av ny stadion, og ber om støtte til supportergruppene som ønsker en endring i eierforholdet.

Rotheram får støtte av andre parlamentsmedlemmer fra Merseyside, som Alison McGovern, Maria Eagle, Dave Watts, Derek Twigg og Bill Esterson.

- Jeg er Liverpool-supporter, men aksjonen ble startet av Peter Kilfoyle, som er Everton-supporter, sier Rotheram til Liverpool Echo.

- Dette handler ikke om Liverpool FC eller deres nye stadionanlegg. Begge Liverpool-klubbene har tilhold i Walton, som er mitt distrikt. Dette handler om den negative innvirkningen situasjonen i Liverpool FC har for visse områder av Liverpool.

- Jeg vet ikke om dette nå kommer opp til debatt i parlamentet, men noen fortalte meg at jeg kunne forsøke dette, og da gjorde jeg det. Det handler om å legge press på eierne, noe vi alle burde gjøre, avslutter Rotheram.