Premier League billigst hos Canal Digital

Canal Digital tilbyr TV2s Premier League HD-kanaler til 179 kroner per måned. De fleste konurrentene tar 20 kroner mer i måneden.

I går ble det klart at Telenors tv-plattform Canal Digital vil tilby TV2s Premier League HD-kanaler. Informasjonsdirektør i Canal Digital, Kenneth Tjønndal Pettersen, sier prisen heller ikke blir avskrekkende.
- Det er et rent fotballprodukt som vi ønsker å gjøre tilgjengelig for flest mulig. Et folkelig produkt, til en folkelig pris, sier Tjønndal Pettersen til Kampanje.com.

Og med en pris på TV2 Premier League HD på 179 kroner i månden både på parabol og kabel, blir Canal Digital billigst av betal-tv-tilbyderne. Fra før av har TV2 sikret seg distribusjon på både RiksTV, Viasat, Get og Lyse. I tillegg skal TV2 også selv distribuere den engelske fotballen på egen web-tv-plattform, TV 2 Sumo.

TV 2 vil på sin web-plattform tilby to ulike pakker. Den rimeligste pakken, TV2 Sumo Sport, som vil bestå av kombinasjonspakken Tippeligaen og Premier League vil koste 229 kroner per måned.

I det digitale bakkenettet vil RiksTV ta 199 kroner per måned for TV2 Premier League HD, og det er den samme prisen som Canal Digitals konkurrent på satellitt-tv, Viasat, har lagt seg på. Hva prisen for Premier League blir hos Get er ikke kjent.

På IPTV er imidlertid Lyse konkuransedyktig på pris. Også Lyses tv-portal Altibox vil tilby TV 2 Premier League til en pris på 179 kroner for avtaler med 12 måneders bindingstid.

Premier League har de siste årene vært tilgjengelig gjennom Canal+. Prisen for et sportsabonnement på Canal+ har kostet 269 kroner.

Med en pris på 179 kroner i måneden holder Telenor seg også innenfor den øvre grensen som er satt i distribusjonavtalen med Canal+. Det er en avtale som la store føringer for den endelig avtalen mellom TV 2 og Telenor. Toppsjefen i Telenor Broadcast, som eier Canal Digital, har tidligere uttalt følgende om Canal+-avtalen.
- Det er et tak på 179 kroner som vi har og som gjør at vi avtalerettslig er forhindret fra å distribuere dyrere premiumprodukter, sier Albech til Kampanje.com.

Kilde: Kampanje.com