Premier League gir LFC grønt lys

The Times melder at Premier League kommer til å godkjenne New England Sports Ventures som nye eier av Liverpool FC i løpet av dagen i dag, selv om de røde må gå rettens vei for å bli kvitt Tom Hicks og George Gillett.

NESV skal ha bestått eierskapstesten til Premier League, om vi skal tro Ashling O'Connor og Tony Barrett i The Times. NESV har med andre ord klart å bevise at de har midlene som skal til for å gjennomføre oppkjøpet av Liverpool FC, for deretter å drive klubben på forsvarlig vis.

The Times hevder også at Premier League foretar samme sjekk av en ikke navngitt gruppa fra Asia, som avisen mener har tilhold i Singapore. Denne gruppen skal også ha budt £300M for klubben.

The Times forstår det slik at det er den asiatiske gruppen selv som har bedt om å bli eierskapstestet, selv om de er andrevalget til styreformann Martin Broughton. Singapore-gruppen ønsker nemlig å vente i kulissene dersom avtalen med NESV skulle kollapse.

Styreformann Broughton skal føle seg trygg på at Liverpool FC vinner rettssaken mot eierne. Han håper at det skal skje før fredag om en uke. Da må nemlig Hicks og Gillett tilbakebetale £282M til Royal Bank of Scotland.

The Times forstår det slik at RBS jobber med en «Plan B» dersom amerikanerne mot formodning skulle vinne rettssaken. Denne kriseplanen går ut på å sette moderselskapet Kop Holdings under administrasjon. Det kan føre til at Liverpool blir trukket ni poeng av Premier League, er konklusjonen til flere seriøse britiske aviser i dag.