Premier League støtter TV2

En representant for Premier League uttaler til Kampanje at avtalen som TV2 har gjort med Medge Consulting står på egne ben, selv om Canal+ fortsatt hevder noe annet.

- Det er ikke noe krav for noen som har kjøpt våre rettigheter på pan-skandinavisk nivå til også å selge rettighetene pan-skandinavisk. De kan bli solgt land for land, sier Phil Lines til Kampanje. Lines er Premier Leagues direktør for medieaktiviteter og internasjonal kringkasting.

- Jeg kan bekrefte at vi er kjent med den potensielle viderelisensieringen i Norge. Alle viderelisensieringsavtaler er avhengig av en godkjennelse fra Premier League. Dette er standard, fortsetter Lines.

Jonas Eriksson i Canal Plus står imidlertid fortsatt på sitt, og mener at Medge Consulting også må finne kjøpere i Sverige, Danmark og Finland.

- Dette har jeg sagt hele tiden og det er ikke noe rart i det Premier League sier. De må si dette. Medge Consulting har ifølge medieoppslagene kjøpt rettighetene i Norden for 120 millioner euro og siden har TV2 ervervet seg rettighetene for det norske markedet under forutsetning at Medge finner finansiering i Sverige Danmark og Finland, sier Eriksson til Kampanje.

Ifølge Kampanje har TV2 betalt rundt 500 millioner kroner for rettighetene til å sende Premier League de nærmeste tre årene.

- Jeg opplever vel at Canal+ snakker med kundene sine. Det er vel sånn at du forsøker å roe ned troppene når det er krig og bombene faller, sier sportssjef i TV2, Bjørn Taalesen til Kampanje.