Rafa forstår at mange fans er frustrerte

Rafael Benitez har full forståelse for at mange fans er frustrerte etter at laget har prestert under pari så langt denne sesongen. Huddlestone trolig ute for Spurs.

Rafael Benitez ba i dag supporterne skru opp lydnivået og støtte laget i forbindelse med kveldens viktige ligakamp mot Tottenham. Samtidig har han full forståelse for at mange fans er frustrerte.

- Man kan forstå hvorfor det til tider har vært stå stille på tribunene denne sesongen. Vi har ikke spilt på det samme nivået som tidligere, samtidig som forventningene har vært høye. Fansen har ventet på noe, konstaterer manageren til Liverpool Echo.

- Vi kan ikke bebreide fansen for dette. Dersom de ikke gir oss respons, er det fordi vi ikke har levert god fotball til dem. Våre fans vet vi har jobbet hardt, men både spillere og fans må dra lasset sammen. Det går ikke uten, legger han til.

- Kveldens kamp er veldig viktig, og vi ønsker å vise alle at vi er desperate etter å spille bedre. Jeg er sikker på at supporterne vil støtte oss. De var fantatiske mot Stoke.

- Vi har snakket om dette, Sammy Lee, Mauricio Pellegrino og jeg. Det er viktig å vise fansen at vi sulter etter en seier. Dersom spillerne viser innsatsvilje, vil fansen sette pris på det.

Benitez vil måtte klare seg uten Fernando Torres, Steven Gerrard, Yossi Benayoun og Glen Johnson i kveld. Echo skriver at manageren vurderer å la Maxi Rodriguez, Albert Riera og Alberto Aquilani starte kampen.

- Jeg er godt fornøyd med holdningene til mine spillere. De viste innsatsvilje mot Stoke. Nå må vi gjenvinne selvtilliten ved å vinne kamper. Vi vet vi ikke spilte fantastisk mot Stoke, men vi prøvde hele tiden. Alle vet at resultatene avhenger av oss selv. Klarer vi å slå Tottenham, vil vi være litt gladere og kampen om fjerdeplassen vil bli litt enklere.

Benitez har fått uttallige spørsmål om duoen Peter Crouch og Robbie Keane hos motstanderlaget foran denne kampen.

- Skal man trekke frem de fremste målscorerne til Tottenham blir det Defoe, Crouch og Kerane. De er spisser og de scorer mål. Alle er hyggelige gutter, gode spillere og gode proffer. De to sistnevnte er ikke lenger i Liverpool av ulike årsaker. Crouch er en fantastisk spiller, men da han kom til Liverpool fikk jeg mye kritikk for å støtte ham etter hans første 14 kamper for klubben. Men han er en god spiller, som gjør det veldig bra for England. Han ønsket å spille hver eneste uke, så derfor gikk han til Portsmouth og havnet siden i Tottenham, noe som er fantastisk for ham. Forhåpentligvis kan han score mange mål for England. Keane kom hit med et stort navn, men noen ganger fungerer det ikke slik man trodde når en spiller kommer til et nytt lag. Nå spiller han bra for Tottenham. Jeg ønsker ham lykke til med Irland. Jeg håper ingen av dem scorer så alt for mange mål for Tottenham, for vi ønsker denne fjerdeplassen.

- Å bli nummer fire vil bli veldig mye enklere om vi vinner i kveld, og dermed kun ligger poenget bak Tottenham. Dersom vi taper, vil det gi Tottenham et stort forsprang og et stort løft. Da vil de ikke bare være sju poeng foran oss, de vil også ha fått mye selvtillit med tanke på resten av sesongen.

- Jeg tenker ikke tanken på å tape. Vi hørte buingen etter vår siste hjemmekamp mot Reading i FA-cupen, så vi ønsker å vinne mot Tottenham slik at det ikke skjer igjen. Det er det eneste jeg tenker på.

- Jeg erkjenner at vi ikke har vært stabile nok, og at vi trolig ville ha vært ute av kampen om fjerdeplassen nå om vi hadde spilt slik som dette de foregående sesongene. Men andre lag har slitt med de samme problemene som oss, og har også avgitt poeng. Det har gjort ligaen mer interessant. Vi har hatt noen dårlige resultater, men jeg tror på seier i kveld og at vi skal henge med i kampen om fjerdeplassen til siste slutt.

- Jeg har sagt til mine spillere at de må spille bedre, og har fortalt dem at det er de også i stand til. Vi har gang på gang vist at vi er bedre i andre halvdel av sesongen. Vi håper det blir slik i år også.

Benitez ble etter Stoke-kampen beskyldt for å være defensiv, ved å la Alberto Aquilani, Albert Riera og Maxi Rodriguez starte på benken, og i stedet benytte sidebackene Philipp Degen og Fabio Aurelio som flankespillere på midtbanen.

- Jeg kunne ikke benytte Torres, Gerrard, Benayoun, Agger og Johnson. Heller ikke Kelly og El Zhar, og Riera var akkurat tilbake fra skade, mens Mazi akkurat hadde kommet til klubben. Det var vanskelig å finne 11 offensive spillere til startoppstillingen.

- Vi må også huske på at vi spilte 120 minutter mot Reading og hadde tidlig avspark mot Stoke. Aquilani har vært ute med skader i fire måneder, og er fortsatt ikke i toppform. Kanskje spiller han mot Tottenham. Det er mulig, men det avhenger av balansen i laget.

Huddlestone spiller trolig ikke
Tottenham melder på sine offisielle nettsider at Tom Huddlestone er tvilsom til kveldens kamp, etter å ha fått problemer med et kne denne uka. Ledley King skal også testes like før kampstart, mens Jamie O'Hara er tilbake etter et låneopphold i Portsmouth og klar til innsats mot Liverpool. Definitivt ute er Alan Hutton, Jonathan Woodgate og Aaron Lennon med lyskeskader, Beniot Assou-Ekotto med hofteskade og keeperen Carlo Cudicini med skader i håndledd og buk.