Rafa går for tre strake

Etter trepoengere mot Wolves og Villa i romjulen, håper Rafael Benitez å starte det nye året med å bokføre Liverpools tredje strake seier, når de røde gjester Reading i FA-cupens 3.runde i morgen.

Liverpool-manageren håper at en ny seier skal bidra til å styrke Liverpool-spillernes noe skakkjørte selvtillit enda et par hakk.

- Stemningen har vært veldig god etter seieren over Aston Villa. Slikt bidrar til å styrke selvtilliten. Slik ting har utviklet seg, trengte vi å vinne noen kamper på rad. Nå har vi vunnet to på rad i ligaen mot Wolves og Villa i romjulen, og vi sikter nå mot å fortsette seiersrekken mot Reading, uttaler Benitez til Liverpoolfc.tv.

- Vi er ikke langt unna godformen, og nå som selvtilliten blir bedre kan vi forhåpentligvis forsette på samme måte og med samme mentalitet.

- Det blir veldig vanskelig å bli blant de fire beste. Spurs, Manchester City og Aston Villa kjemper meget hardt for fjerdeplassen, og vi må jobbe knallhardt helt frem til sesongslutt. Vi vet vi vil støte på vanskeligheter, men vi må ha tro på oss selv og bygge videre på de to seierene vi oppnådde i julen.

- Det vil være et perfekt tidspunkt å begynne en lang seiersrekke nå, og en ny seier og godt spill mot Reading vil gi oss ytterligere selvtillit. Vi måtte vinne en kamp, deretter to kamper, og nå ønsker vi å vinne vår tredje strake kamp. Klarer vi det før vi møter Spurs på Anfield i vår neste ligakamp, vil det gjøre underverker for vår selvtillit.

- FA-cupen er alltid viktig, og nå som vi er ute av Champions League er dette et enda viktigere trofé for oss. Våre fans ønsker at vi skal vinne trofeer denne sesongen, og det betyr at de ønsker seg FA-cupen. Det er en veldig viktig turnering for oss nå.

- Vi får vurdere troppen, og bestemme hvem som skal spille mot Reading. På grunn av den økte viktigheten som turneringen har for oss, kan det bety at det ikke blir så mange utskiftninger på laget. Vi vet vi møter Spurs åtte dager senere, og det gir oss rikelig med tid til hvile, slik at vi kan benytte et sterkt lag mot Reading.

- Det er alltid viktig å ikke gjøre feil i FA-cupen. Alle ønsker å vinne turneringen, og det er en enormt stor turnering. Vi må være klare for oppgaven.

På spørsmål om hans ønsker for det nye året, svarer Benitez som følger:

- Hovedsaken for meg er at alle er ved god helse. Deretter håper jeg vi vinner trofeer, forbedrer oss og gjør det bra. Forhåpentligvis kan vi vinne en del sølvtøy det kommende året.