Rafa om transferplanene

Rafael Benítez synes januar er et vanskelig tidspunkt på overgangsmarkedet. Få gode spillere tilgjengelig. God løsning å selge Dossena og Voronin. Linket til Richard Stearman.

Andrea Dossenas overgang verdt 4,25 millioner euro ble bekreftet av både Napoli og Liverpool i går. Andriy Voronin forsvinner til Dinamo Moskva for 2 millioner euro straks papirarbeidet er unnagjort. Noen av transferinntektene kan nå bli brukt til å forlenge kontraktene til Jose Reina og Javier Mascherano.  Samtidig er Maxi Rodriguez på vei fra Atlético Madrid, mens Benítez ønsker å beholde Ryan Babel inntil videre. Manageren synes janaurvinduet er en vanskelig tid å hente spillere på.

- Noen ganger må du gjøre det du må gjøre. Så nå må vi innfinne oss med at vi må reagere på denne måten i overgangsvinduet, forteller Rafael Benítez til engelsk presse.

- Vi må håndtere troppen. Hvis vi selger spillere, kan vi ha penger tilgjengelig. Men vi må alltid tenke på hva som er best for klubben på dette tidspunktet.

- Vi jobber. Det avhenger av pengene og hvilke spillere som er tilgjengelig, men det er ikke mange gode spillere i markedet nå som du kan hente fordi flesteparten av dem er på topplag eller i Champions League. De ønsker å bli der ut sesongen.

- Vi må håndtere situasjonen med speidernettet og staben vår. Vi må analysere hver situasjon, men du kan ikke si at vi har én, to eller tre transfermål, fordi det er veldig vanskelig.

- Vi planlegger fremover, men det viktigste er nåtiden. Vi tror at vi kan ha fremgang. Vi har nok selvtillit. Vi gjorde det bra forrige sesong med denne troppen. Vi kan klare det samme igjen.

- Dossena ønsket å spille i Italia igjen. Overgangen er bra for ham og for oss. Forhåpentligvis får han reise til VM.

- Da han kom hit, forsøkte vi å signere offensive spillere, spesielt sidebacker. Tilsvarende da vi hentet Philipp Degen.

- Det er vanskelig å kjøpe vinger. De beste koster £20M-£30M. Det er billigere å signere offensive sidebacker, og det var ideen for å forbedre vårt angrepspill.

- Vi ønsket at backene skulle være med fremover. Dossena hadde noen gode kamper, men han klarte ikke å prestere regelmessig på det nivået vi trengte. Dette er nå det beste for ham og det beste for oss.

- Vi måtte gjøre noe angående Dossena og Voronin. Vi benyttet dem ikke mye og vi hadde noen gode bud på dem.

- De ønsket å spille hver uke. Vi hadde lite annet valg enn å la dem dra.

Linket til Richard Stearman
Rafael Benítez ønsker cover for skadede Glen Johnson. Daily Mirror hevder at Rafael Benítez har den anvendelige Wolverhampton-forsvareren Richard Stearman i kikkerten. 22-åringen kan spille både høyreback og midtstopper.