Rafa overrasket over Evertons taktikk

Benitez var overrasket over at Everton ikke klarte å utnytte fordelen av å spille en time i overtall i lørdagens Merseyside-derby. Spanjolen er forbauset over taktikken som de blå valgte.

Da Sotirios Kyrgiakos ble utvist og Marouane Fellaini ikke kunne fortsette kampen, satte Everton inn Mikel Arteta. Men med teknisk eminente Arteta på banen fortsatte gjestene likevel å slå lange baller, i stedet for å forsøke å spille seg gjennom Liverpool-forsvaret.

- Det overrasket meg. Jeg forventet flere gjennombruddspasninger og at de kom til å holde ballen på bakken etter det. De hadde Arteta på banen, men fortsatte med sin direkte spillestil. Det gjorde det lettere for oss. Slikt spill er lettere å kontrollere, og vi fortsatte å gjøre jobben vår i forsvar, konkluderer Benitez til Liverpool Daily Post.

- De spilte med 11 mann mot 10, og visste at de måtte vinne. Når vi så tar ledelsen, er det lett for dem å bli nervøse og spille direkte. Dermed ble det enklere for oss å kontrollere begivenhetene. Det passet oss bra.

Benitez var ikke spesielt glad for at Kyrgiakos ble utvist, samtidig som Fellaini ikke ble straffet i det hele tatt. Dommer Martin Atkinson hadde ingen god dag på jobben, og straffet en grovere Pienaar-forseelse midlere tidlig i kampen.

- Det var mange taklinger som vi kan analysere nøye, men vi kommer neppe til å bli enige. Jeg foretrekker å ikke kommentere dommeren, men jeg tror nok alle var overrasket over utvisningen. Begge spillerne burde ha fått gult kort, etter min mening.

Everton-manager David Moyes er ikke enig med Benitez i at Everton spilte direkte og med mange langballer.

- Jeg syntes vi leverte bra pasningsspill. Mikel Arteta så mye til ballen, og prøvde hele tiden å finne en vei gjennom forsvarsmuren. Jeg synes ikke standarden på spillet vårt sank etter at de ble redusert til ti mann.

- Vi hadde kanskje behøvd litt mer bredde i spillet vårt. Det var det som manglet. Men vi fortjente ikke å tape. Vi manglet litt kreativitet på topp, men jeg vil påstå at det er lite som skiller disse to lagene nå til dags.