Rafa tror på kjedelig kamp

Liverpools manager håper hans lag og publikum på Anfield kan få litt fart på oppgjøret mot Unirea, som han forventer vil spille defensivt og satse på kontringer.

Rafael Benitez kunne se at Lyon på tirsdag slo Real Madrid med 1-0, mens Fiorentina i går kun tapte 2-1 i München etter at et norsk dommerteam ikke greide å se en offside på flere meter. Dette var lagene som Liverpool tapte kamper mot i sluttminuttene i gruppespillet i Champions League, og som medførte at man nå er i Europa League. Rafa mener at skader var en avgjørende faktor i så måte.

- Det er det samme for alle lag. Hvis du mister toppscoreren i mange kamper vil det bli kostbart for deg, sier Benitez til Liverpool Daily Post om det at Fernando Torres har hatt en skadeplaget sesong. - Vi hadde mange spillere ute samtidig, spillere av kvalitet. Agger, Johnson, Yossi, Gerrard, Torres, og Aurelio har ikke vært tilgjengelig gjennom mesteparten av sesongen.

- Alle lag ville få det vanskelig med å håndtere et så stort antall og med den kvaliteten, og spesielt vil du mister en angriper som kan utgjøre en slik forskjell. Når du snakker om en god spiller kan han bety mye, men bare på et godt lag. Hvis den ene spilleren ikke har gode lagkamerater rundt seg, da vil det være umulig, men Manchester United har et godt lag slik at dersom de har en god spiller på topp som Rooney, da kan det utgjøre en forskjell.

- Det er vanskelig å si hvordan motivasjonen vil være, fortsetter Rafa med tanke på kveldens kamp mot Unirea Urziceni. - I dag hadde vi en god treningsøkt med intensitet og hvor alle var fokusert. Vi får se hvordan atmosfæren er foran kampen, men det vil avhenge av oss. Hvis vi kan spille bra, da vil alle støtte oss.

- Problemet med Unirea er at de er gode defensivt, de spiller et kontringsspill, slik at det vil ikke bli en åpen kamp. Det vil ikke bli en kamp som du vil like å se på.

- Vi må være tålmodige, men hvis vi starter i et høyt tempo vil fansen være med. Hvis vi ikke greier det, kan forhåpentligvis fansen hjelpe spillerne.

- Jeg kikket litt på kampene i Champions League på tirsdagskvelden, og kampene var stort sett på det nivået som vi er. Det er alltid viktig å vinne et trofé. UEFA-Cupen har vært god for våre fans tidligere, og Europa League må være viktig for oss nå.