Rafas favoritter er Spania, England og Brasil

Benitez tipper England, Spania og Brasil som de største VM-favorittene. Manageren fornøyd med Gerrards opptreden for England. Trengte ikke Michael Owen sist sommer.

Rafael Benítez tror Fabio Capello har så mye kvalitet til disposisjon at Steven Gerrard og Glen Johnson fort kan returnere fra VM med medaljer. Han utelukker heller ikke at Spania med Fernando Torres og Pepe Reina vil få et godt mesterskap. Det kan dermed bli et langt sluttspill for flere røde.

- Man vet aldri, men jeg tror Spania, England og Brasil er i toppen nå, sa Benítez på dagens pressekonferanse på Melwood.

- Man kan alltid forvente noe fra Argentina også.  Det viktigste er hvordan man kommer til VM, ikke hvordan man gjør det nå. Hvis man drar dit, kan spillerne være slitne eller de kan være i form.

- Men disse tre lagene har nok kvalitet i sine tropper, og jeg tror de vil gjøre det veldig bra.

Steven Gerrard var kaptein for England mot Egypt på onsdag
- Han spilte bra. Med eller uten armbindet er han en god spiller, fortsatte Benítez.

- Jeg synes han også var ganske bra på pressekonferansen i forkant, kom med positive meldinger. Jeg synes han gjorde det veldig bra.

Premier League nedsstemte i går et forslag om at klubbene som ender på fjerde, femte, sjette og syvende plass skulle spille playoff om den siste Champions League-plassen.

- Det er gode nyheter for Premier League. Å forandre de siste tre eller fire kampene av sesongen ville være veldig farlig.

I dag ble det klart at Manchester Uniteds Michael Owen er ute for resten av sesongen med en hamstringskade. Journalistene lurte på om spillerens skadeproblemer rettferdiggjør at Benítez ikke hentet spissen sist sommer.

- Vi vurderte at vi hadde Fernando Torres, og vi var veldig fornøyd med ham. Deretter ser man etter spillere som kan erstatte ham. Vi har Babel, Kuyt og Ngog. Så vi kunne ikke gå for flere spillere.