RBS klar for å legge press på eierne

Royal Bank of Scotland skal nå være klar for å legge press på eierne Tom Hicks og George Gillett jr. for å få fortgang i salget av Liverpool FC. Banken har blitt bombardert med eposter fra Liverpool-supportere.

Liverpool-supportere har den siste tiden bombardert Royal Bank of Scotlands konsernsjef Stephen Hester med eposter for å få banken til å revurdere finansieringsavtalen de har med Liverpools amerikanske eiere. Klubben er til salgs, men Tom Hicks har antydet at det kan ta opp mot 18 måneder å få solgt klubben. Allerede skal man ha takket nei til tilbud - og amerikanernes prislapp på klubben er langt over hva den regnes som verdt.

DEBATT: Liverpools eierskap

RBS har gjort det klart at de er forberedt på å være tålmodig, for å finne en rett kjøper og få til et velykket salg, men de ønsker ikke at det skal dra ut i tid, fordi alle vil tjene på at Liverpool har suksess, skriver Liverpool Echo. Det vil være urealistisk å ha slik situasjonen er i dag.

- Vi er overbevist om at formannen og styret vil være oppmerksomme på behovet for å unngå unødvendige forsinkelser i forbindelse med salget. Det er ikke i noens interesse å risikere svekkelse av klubben før den er solgt. Vårt felles mål er den langsiktige suksessen til Liverpool Football Club, og bankens primære mål er å sikre finansiell stabilitet, slik at klubben kan fortsette å prestere både på og utenfor fotballbanen. Det er lite mer jeg kan tilføye på dette tidspunktet - utenom å gjenta at vi støtter de tiltak som er tatt, og håper å få muligheten til å fortsette vår finansielle støtte til klubben når dens nye eierskap er bestemt, skriver RBS-talsmann Roger Lowry i en epost sitert i Liverpool Echo.