RBS-lånet er allerede misligholdt

Kop Holdings har allerede misligholdt lånet til RBS. Fristen for tilbakebetaling har allerede gått ut, og banken trenger ikke nødvendigvis vente til 15.oktober for å sette selskapet under administrasjon. RBS kan således teknisk sett slå Kop Holdings, og dermed også LFC, konkurs allerede nå.

Liverpools moderselskap har misligholdt et lån på £280M som de skylder Royal Bank of Scotland Group PLC og Wells Fargo & Co, og banken har således mulighet til å erklære fotballklubben for konkurs. Det hevder tre ulike kilder til Bloomberg i dag.

De fleste avisene i Storbritannia har meldt at lånene til Tom Hicks og George Gillett først forfaller 15.oktober. Men Bloomberg hevder nå altså at lånet allerede er forfalt, og misligholdt. Kildene til dette ønsker ikke å stå frem, grunnet rettssaken som starter i morgen.

RBS skal foretrekke å ikke sette Liverpool FC under administrasjon, en form for konkurs, men kan bli tvunget til det dersom salget av klubben til New England Sports Ventures blir forsinket på ubestemt tid grunnet utfallet av morgendagens rettssak.

Settes Liverpool under administrasjon, vil Premier League trekke laget ni poeng.

Kop Football (Holdings) Ltd må tilbakebetale et lån på £237M, samt kostnader i forbindelse med refinansieringen den 30.april på totalt £40M, til RBS. Totalt £277M.

Bloomberg har forsøkt å få tak i Nicola Howson, som er talskvinne for Gillett og Hicks i England, uten å lykkes. RBS, NESV og Liverpool FC har nektet å kommentere opplysningene til Bloomberg.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken