Reina får kapteinsbindet i Romania

Roy Hodgson bekreftet på onsdagens pressekonferanse at Pepe Reina får bære kapteinsbindet mot Steaua Buchuresti. Han avviste samtidig spekulasjoner om at enkelte spiller for sin fremtid i Liverpool.

- Med spillerne vi har til rådighet, vil Reina være kaptein. Jeg er imidlertid ikke sikker på hvor lenge han vil være det, sa Hodgson ifølge Daily Telegraph.

Ryan Babel er blant spillerne som ventelig får sjansen til å imponere Roy Hodgson i Buchuresti i morgen. Nederlenderen har nærmest kontinuerlig blitt koblet med en overgang vekk fra Liverpool det siste halvannet året, mens sommersigneringen Milan Jovanovic allerede linkes med en overgang tilbake til belgisk fotball.

Britiske medier har således spekulert i at enkelte av spillerne som får muligheten mot Steaua på torsdag, spiller for sin fremtid i rødt. Det tilbakeviste manager Roy Hodgson på pressekonferansen i forkant av oppgjøret.

- Det er å kreve for for mye, svarte Hodgson da han ble spurt om han vil vurdere enkeltspillere basert på kampen i Buchuresti.

- Jeg synes ikke det er rettferdig. For at man skal kunne vurderes på den måten, mener jeg man må spille sammen med flere av de etablerte førstelagsspillerne, la han til.

- Jeg synes ikke det er riktig å vurdere spillere på den måten når så mange av dem er på banen samtidig, og sågar er relativt uerfarne på dette nivået.

Hodgson slo fast at torsdagens elleve utvalgte heller får en god mulighet til å vise seg frem for ham.

- Jeg vil ikke si at noen spiller for sin fremtid i klubben, men jeg mener dette er en stor mulighet for dem. De får anledning til å vise meg at de kan ta med seg gode prestasjoner fra trening til kamp - der alvoret er større.

Liverpool-manageren gleder seg til å se noen av de yngre spillerne i aksjon.

- Jeg er veldig interessert i å se nærmere på noen av de spillerne som har spilt få kamper under mitt regime. Jeg tror de vil tilegne seg enorm rutine, ettersom vi møter et lag av høy kvalitet.

- I noen av disse kampene, spesielt i bortekampene, er det viktig å ta en titt på de yngre spillerne som har jobbet knallhardt på Melwood uten å ha fått for mange sjanser på førstelaget.

- Hittil, i bortekampene mot Utrecht og Napoli, har de verken sviktet meg, supporterne eller klubben. Jeg håper de fortsetter å gjøre det bra i morgen - i det som vil bli nok en tøff kamp, sa Hodgson.

63-åringen er sikker på at Liverpools ungfoler er gode nok til å få med seg et godt resultat fra Romania. Han håper at erfaringen de får i Europa League, vil danne et grunnlag som gjør dem aktuelle for førstelaget på sikt.

- Dersom man ønsker å representere Liverpool, må man starte en plass. Kravene vil være høye uansett når man trekker Liverpool-trøya over hodet. Sånn vil det være mot Steaua, og slikt kunne det vært mot Aston Villa. Jeg tror ikke vi bør være for bekymret (for ungguttene), uttalte Hodgson.

- Spillerne vi har hentet til klubben er spillere vi tror er kapable til å spille for klubben. Det inkluderer å spille på steder som Buchuresti.

Liverpool behøver bare ett poeng i den rumenske hovedstaden for å avansere til utslagsrundene i Europa League. De helrøde er ubeseiret hittil i turneringen, men Hodgson vedgikk at det krever mye innsats for å vedlikeholde den statistikken.

- Vi har minsket våre sjanser til å avansere, fordi vi har latt mange kvalitetsspillere bli igjen hjemme. Det ville vært fint å sikre avansementet i morgen - for det ville gitt oss sjansen til å teste ut et par spillere. Men det er noe jeg tenker på når den tid kommer.

- Uavgjort i morgen ville vært strålende, men dersom vi ikke klarer det, må vi sikre avansementet når vi spiller mot Utrecht på hjemmebane, avsluttet Hodgson.