Reina ser frem mot viktig periode

Pepe Reina lar Liverpool-ledelsen ta seg av de utenomsportslige beslutningene, og 28-åringen retter nå blikket mot de fire siste kampene i 2010.

Pepe Reina har tidligere oppfordret manager Roy Hodgson om å forsterke laget med kvalitetsspillere, men nå ber burvokteren om at fokus rettes mot det som foregår ute på banen ifølge Press Association.

- Jeg har alltid snakket om de tingene (å forsterke stallen, journ.anm), og jeg vil ikke virke irriterende ved å stadig repetere de samme tingene. Alle forventer at Liverpool skal være en toppklubb. Det er opp til manageren og eieren å sørge for det. Alt vi kan gjøre er å spille fotball, slår Reina fast ifølge PA.

Premier League er rekordjevn denne sesongen, og serieleder Arsenal har allerede tapt hjemme for både West Bromwich og Newcastle. Reina nekter å avskrive Liverpool, til tross for at det skiller ti poeng opp til Nord-London-klubben.

- Vi vet vi kan slå alle. Vi må bare være stabile og finne balansen, slik at vi kan etablere oss høyere på tabellen. Vi er ti poeng bak serielederne, men det er ikke mye. Nå som vi kjenner ideene og filosofien til manageren, har vi begynt å spille med større selvtillit. Det gjør at vi kan sikte høyere, sier 28-åringen.

Liverpool har vist prov på at formen er i anmarsj de siste ukene. Pepe Reina gleder seg over det, og håper å vedlikeholde trenden.

- Vi er fornøyde, fordi vi - spesielt i førsteomgangene - har hevet oss og prestert bedre enn vi gjorde tidligere i høst. Laget har vært mer stabilt og mer fokusert fra første minutt. Det er noe vi har manglet i de 10 første kampene, og vi må vedlikeholde den trenden vi nå har skapt, konkluderer Reina.

Spanjolen har båret kapteinsbindet i Liverpools to siste kamper mot Steaua Buchuresti og Aston Villa, men målvakten vil trolig gi fra seg kapteinsansvaret til oppgjøret mot Newcastle.

Mye tyder nemlig på at kaptein Steven Gerrard blir klar til kampen på Tyneside, og dermed også oppgjørene mot Fulham (h), Blackpool (b), Wolves (h), Bolton (h) og Blackburn (b) før Merseyside-derbyet mot Everton på Anfield 16. januar.

- Etter fjerde serierunde, mot Birmingham, innså vi at det ville ta tid før manageren og ideene hans, samt de nye spillerne fant seg til rette. Forhåpentligvis kan vi bygge videre på hjemmeseieren mot Aston Villa, men det finnes ikke enkle kamper.

- Vi tapte hjemme for Blackpool, og vi skal besøke dem i Blackpool. Vi vet at juleperioden er veldig viktig, erkjenner Reina.

- Etter de fire neste kampene kan vi begynne å snakke om hvilken Premier League-plassering vi bør sikte mot, avslutter Liverpool-keeperen.