Rene bur gir fornyet tillit?

Forsvarsspillere er tilbake fra skader foran morgendagens lokalderby mot Everton, men vil Rafael Benitez bytte ut en bakre firer som har tettet igjen bakover i de siste kampene?

360 minutter sammen og kun en sen dødballscoring fra Robert Huth og Stoke er fakta for forsvarsfireren Carragher, Skrtel, Kyrgiakos og Insua de siste fire kampene. Det er liten tvil om at ikke minst svære Sotirios Kyrgiakos har bidratt til at Liverpool har virket sterkere på dødballer i mot i sine siste oppgjør.

Daniel Agger var på benken i siste kamp mot Bolton, men dansken har fått en uke til på seg foran nabomøtet på Anfield. Fabio Aurelio er friskmeldt og i troppen, og Martin Kelly var også tilbake i spill med reservelaget denne midtuka. Det kan åpne for forandringer på forsvaret, da man for eksempel har mulighet til å sette unge Kelly på høyrebacken og Carragher inn i midten hvor han trives best. Daniel Agger har tidligere i sesongen vært rangert foran både Kyrgiakos og Skrtel, mens Emiliano Insua har hatt en ujevn sesong og til tider virket sliten de siste ukene.

Et oppgjør mot Everton er imidlertid ikke for de med dårlig hjerte, og Rafa Benitez vil gruble veldig på om han skal sette ut krigerne Kyrgiakos og Skrtel, etter at de definitivt ikke har spilt seg ut av laget i det siste. Sotirios Kyrgiakos var for eksempel månedens spiller i januar. Da vil han samtidig få en "ekstra" fighter på faste situasjoner i Jamie Carragher, som trolig vil være det farligste våpenet til Everton.

Framover på banen hadde Alberto Aquilani en skuffende kamp mot Bolton. Italieneren fightet bra, men var stresset og upresis i sitt pasningsspill. Det vil ikke bli mindre intenst mot de blå, og det vil overraske oss om han starter kl 13.45 i morgen. Mange vil nok ha Steven Gerrard inn sentralt sammen med Javier Mascherano, og ha Aquilani bak en spiss, men noe sier oss at Rafa vil ty til noen av sine mest trofaste disipler i dette oppgjøret. Det vil være veldig viktig for de røde at Stevie G følger opp en noe bedre kamp mot Bolton, uansett hvor han spiller.

Det vil trolig også bety at Dirk Kuyt går inn på topp, da han gjerne bruker Dirk sentralt i store kamper hvor Torres ikke er tilgjengelig. David N'Gog glimter til, men det er helst som innbytter.

På flankene er det begrensede muligheter hvis Kuyt blir flyttet inn og Benayou og Degen er ute med skader. Manageren har muligheten til å doble med Aurelio på venstresiden, og vil i tillegg få inn en god fot til dødballer, men Albert Riera vil være et mer positivt valg på hjemmebane og en mann som vil kunne bidra til å holde bredden. På motsatt side har ikke en Maxi Rodriguez uten kamptrening virket å være helt i takt med tempoet i engelsk fotball de minuttene han har spilt, men kan bli et naturlig valg for å få kabalen til å gå opp.

Vi tipper Rafa velger dette laget mot Everton:

Reina; Carragher, Skrtel, Kyrgiakos, Insua: Mascherano, Lucas; Rodriguez, Gerrard, Riera; Kuyt.