Reservelaget vertskap for Wigan

Liverpools reservelag møter Wigan på Prenton Park i kveld. Kampen blir vist direkte på Liverpoolfc.tv for de som har e-season ticket. Dette er den første av tre kamper på 13 dager for reservelaget.

Bortekamper mot Burnley og Sunderland skal også spilles før måneden er omme.

- Stemningen i troppen er god. Spillerne jobber hardt, og det er kjekt å vite at vi har et tett kampprogram fremover nå, i stedet for en kamp bare hver tredje eller fjerde uke. Nå kan vi fokusere på kampene, utvikle oss og gjøre fremskritt, sier reservelagsmanager John McMahon til Liverpoolfc.tv. foran kveldens kamp.

Selvtilliten er på topp hos reservelaget etter cupseiere over Ashton Town og Bolton i de to siste kampene.  McMahon mener at deltakelsen i Liverpool Senior Cup og Lancashire Senior Cup er viktig.

- Disse cupturneringene gir oss god kamptrening mellom ligakampene. Du får kamper av en annen kvalitet og standard, så det er bra for meg og spillerne å få oppleve disse kampene i et annet miljø og mot andre motstandere enn de vi møter til vanlig.

- Disse kampene er ofte tøffere rent fysisk, og fotballen er mer direkte. Det er bra for oss at vi lærer å spille mot slike lag. Du ser andre egenskaper ved spillerne i disse kampene. Innsatsviljen kommer frem, og man ser fort om noen vegrer seg for å spille mot lag som er mer direkte og aggressive. Så for meg er det fint å få sett hver enkelt spiller, og den karakterstyrken de har i slike oppgjør. Det kan være avgjørende for om de klarer å ta steget opp eller ei.

Kveldens kamp er den første av tre kamper mot nettopp Wigan i ukene som kommer. Lagene møtes i Lancashire Senior Cup den 17.mars, før et nytt ligamøte venter den 7.april.

- Kveldens kamp er første gang vi møter dem denne sesongen, men jeg har sett dem spille fire ganger tidligere i år. De har to managere i Graham Barrow og Dave Watson. De har et godt organisert og konkurransedyktig lag, så vi vet vi står foran en tøff kamp.

- Graham er rutinert, og kjenner spillerne og ligaen, mens Dave er en veldig intelligent trener med mye erfaring. De har drillet og organisert sitt lag til den store gullmedalje. De gjør ting riktig, ser på spill og tempo, og har en sterk vilje og god lagånd.

- Vi får bare gå ut og spille vårt eget spill, forsøke å få ballen ned på bakken og spille med gode bevegelser og teknikk. Vi søker hele tiden å utvikle individuelle spillere. Ingen ting er forandret i så henseende. Vi vet dette blir gode kamper, og en god test for oss.

Reservelaget er på andreplass i Barclays Premier Reserve League North. Manchester United har to poeng mer, men har også spilt en kamp mer.

- Vi tok et viktig poeng mot Manchester City i forrige ligakamp. Vi lå an til å tape den kampen, men spillerne gikk i kjelleren, viste karakterstyrke og sikret seg det ene poenget helt på tampen av kampen. Tidvis var jeg fornøyd med spillet, selv om vi er litt ujevne i prestasjonene både som lag og individuelt.