Riera klager til media

Albert Riera har ikke hatt noen heldig sesong i år, og i bedre blir det ikke av at han i kveld går ut og kritiserer både situasjonen og sin manager til Radio Marca. Vurderer å forlate Liverpool FC.

Albert Riera har kun startet 12 kamper denne sesongen, totalt i alle turneringer. Totalt har han vært involvert i 16 kamper, og det kan mye skyldes både skadeproblemer og formsvikt. Han går i kveld ut og gir Rafa krass kritikk for måten han er blitt behandlet på, og trekker spesielt frem det at Rafa ikke prater så mye med spillerne - såkalt "man management".

- På de to årene jeg har vært her har han aldri behandlet en situasjon med en spiller ved å prate med han. Han ser på seg selv som sjefen, og alle andre er døve. Dialogen med spillerne er så og si ingen, sier Riera til Radio Marca.

- Når du ikke lenger får spilletid slik som dette, så må det være noe personlig. Jeg gjør noe feil, og du som sjef tror på meg, hvorfor kommer du ikke da og forteller hva jeg må gjøre for å få spille? Det sårer meg veldig.

- Fernando Torres og Pepe Reina oppmuntrer meg, og sier de vet at jeg vil gjøre det bra om jeg får spille. Men ukene går, og ingenting skjer. Kommunikasjonen burde ikke være noe problem heller, siden jeg pratet spansk, og engelsken min er heller ikke så verst.

27-åringen er også overrasket over hvor mye Alvaro Arbeloa og Xabi Alonso har vært savnet i år.

- Det er helt utrolig at to spillere kan gjøre så stor forskjell.

Han tror ikke at Benítez vil være en aktuell kandidat som ny manager i Real Madrid, selv om Rafa stadig blir linket til den spanske hovedstaden.

- I Madrid forventer de at du skal spille vakker fotball i tillegg til å vinne. Det ser jeg på som vanskelig, for vi har aldri spilt vakkert. Effektivt - ja, men vi har aldri vist strålende fotball.

Albert Riera ble sterkt linket tilbake til Primera Division i sommer, og mange vil nok tro at spanjolen er ferdig i klubben etter dette utspillet. Han innrømmer selv at han har tilbud, og vurderer å komme seg bort allerede nå for å ha sjanse til å bli med i troppen til VM-sluttspillet i Sør-Afrika.

- Akkurat nå er det kun det russiske overgangsvinduet som er åpent. Jeg har tilbud fra to klubber, og på grunn av situasjonen min må jeg reflektere over det. Mitt mål er å komme med til VM, og da må jeg spille, avslutter Riera.