Riera suspendert til mandag

Albert Riera er suspendert fram til mandag etter uttalelsene han kom med om manager Rafael Benitez i går kveld. I tillegg til suspensjonen får Albert også en bot av klubben.

Det er den ikke alltid like etterrettelige avisen Daily Mail som melder om en streng reaksjon fra Rafael Benitez som en følge av de knallharde uttalelsene som Albert Riera kom med mot sjefen sin sent onsdag kveld.

Liverpool-vingen kom med knallharde uttalelsene mot sjefen sin etter å ha havnet i kulden på Anfield. Dette ble tatt ille opp hos hans landsmann. Nå er han bedt om å holde seg unna lagets forberedelser til kveldens kamp mot Lille i Europa League og fra søndagens viktige ligakamp mot Manchester United på Old Trafford. Først mandag kan Riera stemple inn på Melwood igjen, ifølge tabloiden Daily Mail.

Uttalelsene kom i et intervju en spansk radiostasjon hadde med Riera. Albert sa at han følte seg som en landsforvist. Han beskyldte sjefen sin for å ha manglende kommunikasjonsevner og omtalte Liverpool som "et synkende skip".

Uttalelsene kom på sterkt tenkelige tidspunkt for Liverpool, som forbereder seg til den viktigste kampen så langt denne sesongen og skal ha gjort Rafa rasende. Ifølge Daily Mail føler han seg forrått av Riera og har uttalt at han vil bli solgt ved første anledning.

Det første Benitez gjorde etter å ha hørt hva Riera hadde sagt var ifølge spanske kilder å ringe hans agent for å få verifisert uttalelsene og med nyheten om at han hadde stengt vingen ute fra laget i to kamper og fram til mandag. I tillegg kommer Riera til å bli bøtelagt. Hvor stor denne boten vil bli, er ikke offentliggjort så langt.

Det er ventet at Albert Riera virkelig skal få føle Benitez sin vrede når han melder seg klar til trening på Melwood mandag formiddag. Inntil da ønsker nok ikke Liverpool-manageren mer fokus om Riera-saken før kampene mot Lille i kveld og Manchester United søndag.

Riera sier at han har mottatt tilbud fra to klubber i Russland der hans kone Yulia Koroleva, kommer fra. En overgang til Russland kan gjøres unna ganske raskt, siden overgangsvinduet der er utsatt og åpent helt fram til 8. april. Slik situasjonen nå er, så blir det nok lenge til de to spanjolene tar hverandre i hendene.

Kritikken mot Albert Riera har heller ikke latt vente på seg. Tidligere Liverpool-spiller, Didi Hamann, er en av dem.

- Jeg er sikker på at når Riera ikke er i førsteelleveren, så er det nok fordi han ikke har gjort det bra nok på trening og i kamper, sier Hamann til lokalavisen Daily Post.