Røde fans ønsker å bli eid av flere

Over 70 prosent av Liverpool fans tror at de hadde gjort det bedre dersom de hadde vært eid av flere. Nå lukter både Liverpool og Manchester United på at fansen overtar. Ikke PL på TV2 Sport.

Felles skjebne
Liverpool og Manchester United møtes på Old Trafford søndag. BBC Sport offentliggjør i kveld en spørreundersøkelse gjort blant de to lagenes supportere. Supportere fra begge lag har uttrykt sterk bekymring over det amerikanske eierskapet i klubbene, som har ført til at begge klubbene er sterkt gjeldstyunget. Mens 70 prosent av Liverpool-supporterne uttaler at de helst hadde sett at eierskapet i klubben hadde vært eid av flere, et slags kooperativ, er det tilsvarende tallet for Uniteds fans hele 80 prosent.

- Det er på tide å la fansen få den virkelige bestemmelsesretten i deres klubber, sier Ed May i Co-operatives UK i Storbritannia. Denne organisasjonen gjorde kartleggingen blant over 2000 fans.

Liverpools amerikanske eiere, Tom Hicks og George Gillett, må redusere klubbens 237 millioners-gjeld med Royal Bank of Scotland med 100 millioner pund i løpet av sommeren. Uniteds gjeld er nær tre ganger så stor, 716,5 millioner pund. en gruppe United-fans (The Red Knights, som i Liverpool føres an av The Spirits of Shankly) ønsker å ta kontrallen over klubben vekk fra Glazer-familien. Gruppen har fått nesten 150 000 medlemmer. ifølge kartleggingen som er gjort, ønsker United-supporterne å gi totalt 600 pund hver for å kjøpe klubben.

Dave Boyle, øverste leder for gruppen Supporters Direct, gruppen som promoterer at fansen overtar eierskapene, tror den høye gjelda i klubbene har blitt et sentralt tema for fotballsupporterne.

- Fansen har kommet til at valget er enkelt. Betal noen andre sin gjeld ned, og til slutt, for de supporterne som eier den, kan selv kjøpe klubben. Disse klubbene skulle aldri ha fått lov til å bli kjøpt opp av folk som ønsker å påføre klubbene denne typen gjeld, bak ryggen på fansen. Dersom de som bestemmer innen fotballen ikke vil foreta seg noe, så må fansen gjøre det, sier Boyle.

Ikke Premier League på TV2 sport
Tidligere i dag skrev vi at TV2 endelig har sikret seg Premier League-fotballen. Kampanje skriver at TV2 ikke vil la Premier League-kampene gå på hovedkanalen TV2 og heller ikke på TV2 sport.