Salgsinntekter rett i gjeldssluket

Inntektene fra spillersalg i januar vil bli brukt til å dekke gjeld. Rafael Benitez vil ikke få bruke noe av dette på kjøp av nye spillere. Manageren må i stedet skaffe nye spillere gjennom lån.

The Guardian og The Times melder at Rafael Benitez er bundet på hender og føtter på transfermarkedet nå i januar. De velinformerte journalistene Andy Hunter og Tony Barrett slår fast at Maxi Rodriguez fort kan bli den eneste spillertilveksten til Rafa i dette transfervinduet.

Rodriguez for £1,5M og kanskje en spiller til på lån, sannsynligvis et forsvarscover for Glen Johnson, er trolig alt som kommer inn porten på Anfield i januar. Samtidig forsøker klubben å hente inn £16M gjennom spillersalg.

Andriy Voronin og Andrea Dossena er nær ved å skrive under for henholdsvis Dynamo Moskva og Napoli, mens flere klubber i Tyskland, med Stuttgart i front, viser interesse for Philipp Degen. Birmingham skal nå ha øket sitt bud på Ryan Babel til £9M, men også dette skal ha blitt avslått. Klubber som Besiktas, Galatasaray, Juventus, Fiorentina og flere klubber i Spania viser også interesse for nederlenderen, og også Besiktas og Fiorentina skal visstnok ha fått bud avslått. Olympiakos skal ha budt £5M for Yossi Benayoun, noe Liverpool har avslått. Grekerne viser også interesse for Albert Riera.

The Guardian skriver at Benitez kunne tenke seg å legge inn et bud på Emile Heskey, men at det ikke finnes penger til dette.