Ser frem til møte med suverene Leicester

Christopher Buchtmann ser frem til FA Youth Cup-oppgjøret mot Leicester. Forberedelsene har gått greit til tross for snø. Leicester er ubeseiret denne sesongen.

Liverpool møter Leicester på Walkers Stadium i 4.runde av FA Youth Cup i kveld.
- Det er en flott turnering. Jeg har noen gode minner fra forrige sesong. Den er veldig viktig for unge spillere i England. Det gir oss alle en sjanse til å spille på noen store arenaer, sier Christopher Buchtmann til Liverpoolfc.tv.

Forrige sesong kom de røde helt til finalen.
- Vi er et mye yngre lag i år. Laget består i hovedsak av førsteårs- og annenårsspillere, men jeg tror vi har mange egenskaper. Bare se på forrige runde mot Wolves. Jeg synes vi spilte solid i 90 minutter og scoret to mål.

I finalen ble det tap mot Arsenal, men Buchtmann synes det å spille finale var det store høydepunktet i 2008/09.
- Det var definitivt finalen. Det er en flott opplevelse å spille foran så mange tilskuere på både Emirates og Anfield. Vi ble grundig slått begge ganger av et sterkt Arsenal-lag, men jeg tror at dersom du spør de andre spillerne, var det favorittdelen i fjor.

Buchtmann tilbringer tid både på Melwood og The Academy.
- Ja, jeg trener vanligvis på Melwood, og har spilt med reservene denne sesongen. Vi har et meget sterkt lag i år, noe ligatabellen gir inntrykk av. Trenerne snakker hele tiden om hvordan det skal gagne både U18 og John McMahons lag. Når de trenger meg på akademiet for Youth Cup eller en seriekamp, da er jeg glad for å komme tilbake.

Rodolfo Borrell ble ansatt som juniortrener i sommer.
- Han er en veldig god trener. Han har noen interessante ideer, og jeg tror han vil få stor suksess med Liverpool i fremtiden.

Leicester er motstander i 4.runde. Midlands-klubben leder suverent avdeling B i Premier Academy League. De står med tolv seirer og to uavgjorte hittil i år.
- De har er veldig stort, fysisk lag. Jeg tror de nettet fire mot både Arsenal og Tottenham. Det gir en pekepinn på hvor sterke de er. Vi vet at vi står overfor en tøff oppgave.

Leicester vant 3-0 på The Academy i Kirkby tidligere i sesongen.
- Jeg spilte ikke i den kampen, men fra hva guttene har fortalt meg var det veldig vanskelig. Jeg tror vi har forbedret oss siden da. Vi kan ha et par spillere involvert som har litt mer erfaring. Det er en ny sjanse til å spille på en relativt ny stadion, så vi ser frem til det. Vi er Liverpool, så vi vil alltid ha tro på at vi kan vinne.

De har vært vanskelig værforhold i England den seneste tiden, men laget ser likevel ut til å ha forberedt seg godt.
- For å være ærlig har det gått greit. Vi har gjort en god del arbeid innendørs, og vi er klare for testen.

Liverpool stiller med mange unge spillere i FA Youth Cup. Buchtmann må kanskje ta mer ansvar med sin rutine?
- Ja, jeg antar det. Jeg vet hva cupen handler om, og jeg vil prøve å hjelpe mine lagkamerater så mye som mulig.

Tyskeren blir bedt om å beskrive seg selv som spiller.
- Jeg spiller på venstre side. Jeg foretrekker midtbanen, men jeg har spilt venstreback ganske mye de seneste 12 månedene, og jeg trives også med det. Jeg liker å gå fremover. Jeg har forsøkt å forbedre den defensive delen av spillet mitt. Jeg liker egentlig ikke å snakke om mine egenskaper, men jeg antar at en av mine største styrker er innleggene mine.

John McMahon er ny reservelagstrener denne sesongen, og Buchtmann ser ut til i trives med det.
- Det er flott. Han er en utmerket trener, og han har virkelig fått det beste ut av oss så langt denne sesongen. Jeg håper vi kan fortsette å forbedre oss og fullføre sesongen med stil.

Buchtmann hadde en hovedrolle for Tyskland U17 i EM i fjor.
- Det var utrolig. Vi vant turneringen, og det var min første store meritt. Vi slo England 4-0 på veien også! Jeg var ganske fornøyd med hvordan jeg spilte gjennom hele turneringen.

UEFA hadde han på listen over de ti mest lovende talentene i 2009.
- Det er veldig hyggelig, men jeg har ikke oppnådd noe ennå. Selvfølgelig er jeg stolt, men jeg vil sørge for at jeg fortsatt skal arbeide hardt og gjøre inntrykk hos reservene. Hvis jeg klarer å komme på førstelaget om noen få år, så er det da jeg kan si at jeg har gjort inntrykk.

Så hva tror han om årets FA Youth Cup?
Forhåpentligvis kan vi gjøre det bra i igjen i juniocupen. På det personlige planet vil jeg fortsette å forbedre meg og forhåpentligvis spile regelmessig for reservene.