ShareLiverpoolFC avventer

I en e-mail skriver ShareLiverpoolFC at man ikke har fått noen oppmuntring fra klubben angående mulighetene for at fansen skal eie LFC, og at man for øyeblikket sitter på gjerdet.

I en informasjon til sine interessenter, de supportere som tidligere har vist interesse for å kunne være med å betale for en aksje som igjen kunne gitt et Liverpool FC eid eller delvis eid av supportere, skriver Rogan Taylor (avbildet sammen med Phil Thompson og John Aldridge) i ShareLiverpoolFC at man vurderer situasjonen.

Liverpool søker for tiden etter en eller flere investorer som kan bringe inn minimum £100M for å få redusert gjelden på nåværende £237M til et nivå som banken krever av eierne Hicks og Gillett.

"På en side, har vi ikke kommet veldig langt", skriver Share Liverpool FC. "Til tross for generell forakt blant folk og kampanjen mot Hicks og Gillett ledet av SOS, er de der fortsatt. Gjelden som de har påført klubben er fortsatt enorm, og blant de offentlige uttalelsene som kommer fra klubben hører en ikke noe om interessen fra fans og lokalsamfunnet om deres ønske i å engasjere seg. Vi har snakket med Christian Purslow (administrerende direktør), og selv om han lytter til oss, har vi ikke oppnådd noen beviselig fremgang. En eller annen rik onkel, eller et hedgefond er åpenbart mer attraktivt enn fans, uansett hvordan vi er organisert eller finansiert.

Dette er både frustrerende og irriterende. Det kan være verdt å vurdere hva vi har oppnådd, og hva som er mulig:

+ Vi har rekruttert en base på tusenvis av fans, som er klare til å investere i et eierskap hvis vi eller andre investorer kan komme til bordet for å ha en seriøs diskusjon om en aksjebeholdning i klubben. Denne basen eksisterer fortsatt.

+ Dette kan potensielt skaffe millioner av pund.

+ Verktøyet er på plass, og det kan bli benyttet om nødvendig.

+ Dette har ikke kostet fansen noe.

Når en ser på klubbens kontinuerlige søken etter investorer kan det være at vi til slutt blir sett på som en seriøs mulighet. Eller, skulle klubben ende opp som Leeds eller Portsmouth, da kan det være at bankene vil bli interessert i hva vi kan tilby.

Vi har holdt på i over to år nå, og vi ønsker ikke bare å klage på hva som har skjedd med vår klubb. Vi har sagt så godt som hele tiden at et eierskap av fansen kan bli realisert, men uten en villig selger som vil selge til en realistisk pris, har vi ikke blitt kalt inn til handling. Det er imidlertid ingen andre heller, det være seg rike onkler eller andre aktører.

Vi har vurdert hvorvidt det er verdt å fortsette med ShareLiverpoolFC. Vi kunne nøye oss med å være blant horder av fans som står utenfor Anfield, og nylig innenfor Anfield, og roper fornærmelser mot eierne og håpe at de vil forsvinne. Det vil gjøre at mange av oss vil føle oss bedre, men så langt har ikke presset fra fansen hatt noen synlig påvirkning på eierne.

En dag, før eller senere - forhåpentligvis før - kan det dukke opp en mulighet for at fans virkelig kan bli involvert i klubben. Vi har allerede strukturen og verktøyet på plass for å kunne oppnå et demokratisk eierskap i Liverpool Football Club gjennom klubbens fans, i form av ShareLiverpoolFC. Vi er i en posisjon til å utnytte en slik situasjon til fulle dersom den skulle oppstå. I mellomtiden er vi klare og på vent - hva har vi å tape?"