ShareLiverpoolFC starter andelstegning

Styret i ShareLiverpoolFC har bestemt seg for å lansere en lignende ordning som SOS, der supportere kan tegne andeler med tanke på et fremtidig kjøp av en andel i Liverpool FC. De tar sikte på å starte andelstegning i sommer.

Supporterunionen Spirit of Shankly ønsket å samarbeide med ShareLiverpoolFC om et slikt opplegg, noe styret i ShareLiverpoolFC takket nei til. Det endte med at SOS startet sitt eget konkrete opplegg for fremtidig kjøp av en andel av klubben. Nå kopierer altså ShareLiverpoolFC denne ideen, bare dager etter at SOS lanserte sine planer.

Grunnlegger av ShareLiverpoolFC, Rogan Taylor, sier at organisasjonen nå har økonomien på plass til å organisere en andelstegning. Dermed kan Liverpool-supportere betale for en andel i klubben, samtidig som dette gjøres innenfor regelverket til UK Financial Services Authority.

- Styret i ShareLiverpoolFC vil nå prøve å finne en dato senere i sommer hvor vi åpner for andelstegning. Dette vil vi gjøre på en seriøs og profesjonell måte. Vi anser vårt opplegg som ønskelig og mulig å gjennomføre, kommenterer Taylor til Liverpool Echo.

- Tiden er nå inne. Dette er den beste, og kanskje eneste, muligheten for fans til å få kontroll over i det minste en betydelig andel av klubben de elsker og støtter, legger han til.

Målet til ShareLiverpoolFC er på sikt å gjøre Liverpool til den første store klubben i Storbritannia som er eid av supporterne.

- Dette er vår mulighet til å sørge for at det som har skjedd i Liverpool FC de siste årene aldri kan skje igjen. Vi trenger et stort antall Liverpool-fans som deltakere i denne utrolige prosessen, sier styremedlem Barrie Baxter til Echo.

Over 35 000 supportere har registrert sin interesse for prosjektet.

- Jeg er henrykt over at ShareLiverpoolFC nå tar sine planer videre, og starter med andelstegning. Vi behøver enorm respons fra supporterne, men det er millioner av dem der ute som er bekymret over klubbens nåværende situasjon, både på og utenfor banen, kommenterer tidligere Liverpool-spiller og styremedlem John Aldridge.

- Nå får de sjansen til å gjøre noe med dette. Våre fans har snudd ting for oss i kamper mange ganger. Bare tenk på mirakelet i Istanbul. Nå kan de gjøre det igjen, og nå kan de berge selve klubben.

Aldridges tidligere lagkamerat, John Barnes, fryder seg også over initiativet til ShareLiverpoolFC.

- Det er kjempebra å høre at fansen vil få muligheten til å kjøpe en andel i klubben. Ingen som har spilt for Liverpool er det minste i tvil om at disse supporterne er selve fotballklubben. Dersom de er klubben, bør de eie den også, kommenterer den tidligere lynvingen.