Shelvey drømmer om førstelaget

18 år gamle Jonjo Shelvey har satt seg som mål å være fast inventar på Liverpools midtbane innen fem år. Aller helst på et Liverpool-lag som deltar i Champions League og topper tabellen i England.

- Forhåpentligvis spiller jeg fast på Liverpools midtbane om fem års tid. Da håper jeg klubben er tilbake i Champions League, topper ligatabellen og at jeg blir tatt ut til å spille på det engelske A-landslaget. Dette er mine ambisjoner, sier London-gutten som nylig ledet England U19 som kaptein til Liverpoolfc.tv.

- Capello gir unge spillere en sjanse. Jack Wilshere gjør det bra, og Kieran Gibbs er også landslagsaktuell. Jeg kjenner Jack ganske godt, og snakket med ham etter at han spilte for England. Han sa at ingenting overgår det. Forhåpentligvis kan jeg følge i hans fotspor, legger Shelvey til.

- Jeg var i Arsenal som niåring, og jeg har holdt kontaktetn med Jack siden den gang. Vi er gode venner, og jeg kjenner familien hans, forklarer 18-åringen.

- Jeg forlot Arsenal til fordel for West Ham, men da broren min forlot West Ham gjorde jeg det også. Det gikk ett år hvor jeg var klubbløs og kun spilte med kameratene mine på løkka. Jeg syntes faktisk det var tøffere enn akademifotball. Deretter spilte jeg for laget min far leder, før veien gikk til Charlton som 12-åring. Jeg har mye å takke Charlton for.

- Folk lurer på hvorfor jeg forlot Arsenal. Men det er enklere å slå igjennom i de mindre klubbene. Jeg tror ikke jeg ville ha spilt førstelagsfotball ennå om jeg hadde fortsatt i Arsenal, så jeg angrer ikke på noe.

Shelvey synes det fungerer bra å ha Roy Hodgson som sjef.

- Manageren er rutinert. Han vet hva han driver med. Jeg har hatt rutinerte managere tidligere også, men ingen har hatt så mye erfaring som Roy. Han har hjulpet meg mye. Den defensive siden av spillet mitt har allerede blitt bedre, og det kun etter et par måneder.

- Jeg har stor tro på mine offensive ferdigheter, men jeg har ikke alltid vært like stødig defensivt. Jeg jobber for å bli sterkere og tøffere hver eneste dag. Jeg kjenner Roys meritter fra Fulham i fjor, og det er inspirerende. Forhåpentligvis kan han lykkes like bra med Liverpool, og få klubben tilbake blant de fire øverste på tabellen.

- Jeg mener jeg har innfridd forventningene som har vært stilt til meg så langt. Manageren sier i alle fall at jeg gjør det bra. Jeg må bare fortsette slik. Det er flott å trene sammen med spillere som du kan lære så mye fra.