Skadeproblemer for Sunderland

Sunderland må klare seg uten fem av sine faste spillere grunnet skader. «Black Cats» har en dårlig statistikk på Anfield, og manager Steve Bruce frykter et heltent Liverpool-lag etter fadesen mot Northampton.

Anton Ferdinand, Asamoah Gyan og Kieron Richardson sliter alle med hamstringproblemer. De to førstnevnte haltet av banen i onsdagens ligacuptap for West Ham. Craig Gordon har en albueskade, mens Frazier Campbell er kneskadet. Disse fem er altså helt uaktuelle til morgendagens kamp. I tillegg kjemper tre andre spillere en kamp mot klokka for å rekke matchen. Det er John Mensah (hamstring), Michael Turner (ankel) og David Meyler (kne).

Liverpool har statistikken på sin side foran morgendagens kamp. «Black Cats» vinner nesten like sjelden på Anfield som badeballer scorer mål på Stadium of Light. Liverpool har vunnet de siste fire hjemmekampene mot Sunderland uten å slippe inn ett eneste mål. Gjestene fra nordøst har aldri vunnet på Anfield etter at toppdivisjonen i England fikk navnet Premier League i 1992. Man må helt tilbake til 1983 for å finne Sunderlands siste seier i L4. I fjor vant Liverpool 3-0, etter to flotte scoringer av Fernando Torres og en av Glen Johnson.

Fernando Torres har gjort fire mål på fire kamper mot Sunderland, og Roy Hodgson krysser nok fingrene for at den statistikken blir opprettholdt og vel så det. Hos gjestene er det Darren Bent som sørger for scoringene. Han står bokført med tre mål i Premier League så langt denne sesongen. To av disse har kommet på overtid, og sikret Sunderland seieren mot Manchester City og ett poeng mot Arsenal.

Sunderland-manager Steve Bruce frykter at Liverpool skal være som et såret dyr i morgen, etter det forsmedelige ligacuptapet for Northampton på onsdag.

- Dette blir ikke lett, fordi de vil være såret og skuffet etter det som skjedde i midtuken. Det er alltid stort å møte Liverpool på Anfield. Det er et fantastisk sted å spille fotball. Jeg håper vi presterer, uttalte Bruce på sin pressekonferanse i dag.

- Historisk sett har vi ikke gjort det særlig bra på Anfield, men jeg ser frem til utfordringen. Liverpool vil være som et såret dyr. Når storklubber som Liverpool går på blemmer som den mot Northampton, ønsker de å slå tilbake raskt. Vi må være oppmerksomme på det.