Skjebnekamp i gruppe C

England må etter all sannsynlighet vinne dagens kamp mot gruppeleder Slovenia for å ta seg videre fra gruppen. Jamie Carragher er suspendert til kampen. Lagkaptein Steven Gerrard sier det siste han vil er å reise hjem allerede nå. Viktig kamp også for Jovanovic.

Etter en god kvalifisering hadde mange tro på at dette kunne bli Englands år. Med to uavgjorte mot middels motstand som USA og Algerie er nok ikke folk like optimistisk på Three Lions sine vegne lenger, men laget kan fremdeles ta seg videre fra gruppe C om de slår ledende Slovenia i dag. Vinner de med flere mål enn USA gjør mot Algerie, kan de også gå videre som gruppevinnere. Dersom USA spiller 0-0 og England 2-2, vil britene gå videre på flere scorede mål, men etter all sannsynlighet er kun seier godt nok.

Med det pågående engelske pressekorpset, som har skrevet side opp og side ned om krise i den engelske troppen etter den målløse kampen mot Algerie, er det liten tvil om at Fabio Capellos menn føler presset før kampen kl 16.00 i dag. Det er ventet at Capello gjør endringer på laget, og at tidligere Liverpool-spiss Emile Heskey mister plassen i startoppstillingen. Det gjør også Jamie Carragher - på grunn av suspensjon etter to gule kort. Inn for han kommer Matthew Upson. Steven Gerrard og Glen Johnson kommer begge til å få tillit fra start.

- Frykten av å ikke vinne er en god motivasjon. Det siste du ønsker er å måtte reise hjem etter gruppespillet. Vi har kommet her for å spille oss til turneringens siste dag, og det vil være en skandale for denne spillergruppen om vi må hjem etter gruppespillet, sier Steven Gerrard til den britiske pressen.

- På papiret er vi store favoritter. De er en liten nasjon i forhold til oss, men hver kamp i VM har vist seg å være tøff. De trenger bare et uavgjortresultat, og presset er på oss fordi vi må vinne kampen, men det må vi leve med, avslutter landslagskapteinen.

Kampen direktesendes på norsk Viasat 4, svensk TV4 og dansk Canal9 med avspark kl 16.00.

Viktig kamp for Jovanovic
Milan Jovanovic har skrevet under en avtale om å komme til Liverpool på Bosman. Det var dog da Rafa Benítez satt i managerstolen, og serberen virket i går usikker på om avtalen blir noe av. I følge rykter på diverse nettforum og Twitter, skyldes dette at ingen fra Liverpool FC har pratet med spilleren etter at Rafa forlot klubben. I dag spiller i hvert fall han og hans Serbia en meget avgjørende kamp i gruppe D.

Serbia ligger før kampstart på 3. plass i gruppen, men er á poeng med Tyskland, og kun ett bak Ghana. Med seier mot Australia, som har både Harry Kewell og Tim Cahill suspendert, vil Serbia gå videre til sluttspillet. Uavgjort kan også holde, men da må Ghana slå Tyskland i deres kamp.

Serbia - Australia direktesendes på TV2 Sport 1 med avspark kl 20.30.