Skrtel klar for spill

Martin Skrtel er tilbake i full trening og ventes å spille fra start mot New Zealand i morgen. Stopperen ser fram mot sin VM-debut.

Trener Vladimir Weiss bekrefter overfor fifa.com at det bare er midtbanespilleren Miroslav Stoch som er usikker til morgendagens møte med New Zealand i gruppe F med en kneskade. På hjemmesiden til det slovakiske fotballforbundet er Martin Skrtel inne på det laget som man tror starter kampen i morgen ettermiddag i Rustenburg.

- Dette betyr mye for meg, og ikke bare for meg og mine lagkamerater men også for hver slovak. Dette er vårt første VM og vi bare lengter etter å komme i gang, sier Skrtel til fifa.com.

- Jeg er en av de mer erfarne på et lag som nå har lykkes i kvalfisiere seg til et sluttspill. Vi har nytt godt av at vi har hatt mange unge spillerre som reiste utenlands i tidlig alder. Vladimir Weiss, Miroslav Stoch og Marek Hamsik for eksempel tok turen da de var 15 eller 16 år. De er nå blitt genuine stjerner på sine lag og vi (Slovakia) sår fruktene av det.

- Vår første kamp mot New Zealand vil bli en ledetråd angående hvordan vi kan gjøre det i VM. Hvis vi kan bygge opp vår selvtillit foran de neste kampene, vil det hjelpe oss. Vi har sett New Zealand spille i en oppvarmingskamp mot Serbia, og vår trenerstab så dem spille mot Slovenia, slik at vi kjenner godt til dem. Jeg er overbevist om at våre trenere ville finne ut hva som er best for å kunne stoppe dem. Alt vi må gjøre er å følge instruksjonene og vinne kampen.

- New Zealand er regnet som det svakeste laget i vår gruppe. De er utfordrere, slik vi er det. Vi forventer en vanskelig kamp mot et fysisk sterkt lag. Det er imidlertid en god atmosfære i vår tropp og jeg tror vi har nok kvalitet i laget til å kunne slå dem.

De to øvrige lagene i gruppe F er Italia og Paraguay, som spiller mot hverandre i kveld.