Smertefullt tap for Skrtel

Martin Skrtels håp om spill i 1/8-finalen i VM henger i en tynn tråd etter 0-2-tap mot Paraguay i Bloemfontein. Slovakia må vinne den siste gruppespillskampen mot Italia for å ha sjanse til å gå videre. OPPDATERT.

I en kjedelig og temposvak kamp spilte Martin Skrtel samtlige minutter for Slovakia, men kunne ikke forhindre at Paraguay vant 2-0.

Manchester Citys Roque Santa Cruz var nær ved å score åpningsmålet i det 3. minutt. Hans skudd traff Skrtels lår og ballen skiftet retning. Slovakias keeper Jan Mucha var oppmerksom og reddet likevel.

Paraguay var det førende laget før pause, og det var heller ikke overraskende da søramerikanerne tok ledelsen i det 27. minutt. Lucas Barrios spilte en nydelig gjennombruddsball til Enrique Vera. Sistnevnte kunne score elegant. Slovakias midtforsvar var for anledningen utspilt.

Santa Cruz var nær ved å øke i det 38. minutt. Skrtel nådde ikke fram på avslutningsforsøket, men Mucha reddet igjen.

Slovakia kjempet for en utligning etter pause. Til tross for brukbart ballinnehav kom de sjelden til gode avslutningsforsøk. Paraguay punkterte kampen fem minutter før slutt. Slovakias forsvar fikk ikke klarert skikkelig. Skrtel rykket ut til 16-metersstreken i forsøk på å forhindre avslutning, men for sent. Sunderland-spissen Christian Riveros skjøt i mål.

Slovakias eneste skudd på mål kom faktisk ikke før på overtid. Paraguays keeper tok seg imidlertid av det forsøket. Paraguay vant skuddstatistikken 11-6 og kampen 2-0. Slovakia må vise langt mer offensivt om det skal bli tre poeng mot Italia påtorsdag.

Martin Skrtel uttrykte sin frustrasjon etter 0-2-tapet.
- Det smerter. Vi ønsket å vinne denne kampen ettersom vi visste at denne ville bli avgjørende. Vi gjorde kun én feil i første omgang, noe som førte til Veras mål. Vi forsøkte å kontrollere i andre omgang, og det var derfor vi spilte så mye med keeperen vår, uttaler Martin Skrtel til sin hjemmeside.

- De presset veldig godt og dere så hvor vanskelig det var å få kontroll på kampen. Jeg leter ikke etter unnskyldinger, men vi må spille mye bedre neste gang.