Snarlig frist for £100M

Rhone Group skal ha gitt LFC frist til 5.april med å akseptere deres tilbud om investering, og klubben skal også være forpliktet til å betale tilbake gjeld innen den datoen.

Engelsk presse skriver i dag at Rhone Group vil trekke tilbake sitt tilbud dersom LFC, i praksis Hicks og Gillett, ikke aksepterer innen 5.april.

Det er hevdet at Rhone Group ønsker å investere £110 mot å få en aksjeutvidelse som vil gi dem kontroll over 40% av Liverpool Football Club.

The Independent skriver i en artikkel i dag at det virker også som at Liverpool har den samme fristen til å betale noe av de £100M som Royal Bank of Scotland har krevd skal nedbetales av den nåværende gjelden på £237M. En har hele tiden antatt at frist for å oppfylle kravet etter siste refinansiering i fjor sommer ville være i juli, men hvis dette stemmer har Liverpools amerikanske eiere ytterligere press på seg til å finne en løsning.

En deadline på 5.april vil også være en frist for andre interesserte til å komme med konkrete tilbud, men ifølge The Independent er det pr. i dag ingen andre som står klare til å kjøpe Liverpool.

Selv om Rhone Group skulle få et tilslag på å kjøpe 40%, for halve prisen av hva Hicks og Gillett tidligere skal ha avslått, er det spørsmål om hva dette i praksis vil medføre. En ny partner vil trolig ikke akseptere å gå inn med et tresifret antall millioner pund bare for å risikere at Tom Hicks og George Gillett vil slå sammen sine 30% hver og i praksis fortsatt ha kontrollen.

Hvis Christian Purslow, Liverpools administrerende direktør som har ansvar med å få inn investorpenger, greier å løse £100M floken, ventens han igjen å kunne ordne en refinansiering med banken over tre år og til bedre vilkår. Ikke en situasjon som i dag hvor eiere og klubb står foran en engstelig tid hver sommer. Det kan igjen gjøre at sikrere økonomiske forhold i LFC gjør at det vil være mulig å skaffe finanser til å bygge en ny stadion. Det antydes at dette er en tankegang og plan som skal ha tiltrukket seg Rhone Group.