SOS fornøyd med at Hicks jr trakk seg

SOS er fornøyd med at Tom Hicks Jr har trukket seg som styremedlem i Liverpool FC og Kop Holdings. Dallas-kvinnen Casey Coffman er den direkte erstatteren for Hicks jr i styret.

Supporterunionen Spirit of Shankly skriver følgende på sine nettsider nå i ettermiddag:

"Spirit of Shankly er fornøyd med at Tom Hicks jr har trukket seg fra styret i Liverpool FC og fra styret i klubbens moderselskap. Denne klubben setter krav til en viss oppførsel både på og utenfor banen, på tribunene og i styrerommet.
Oppførselen på styretrommet har ikke vært denne klubben verdig etter at Hicks jr, hans far, George Gillett og deres folk kom til klubben med sine falske løfter.
Tom Hicks og George Gillett kjøpte klubben og snakket om å respektere dens arv og tradisjoner, samt familieverdiene til klubben, gjennom å la klubben gå i arv til sine barn. Dersom det som hittil er vist er de verdiene de mener er passende for Liverpool FC, og dette er måten de respekterer vår arv og tradisjoner på, understreker det bare behovet for å få dem fjernet fra klubben.
Det var supporterunionen som tok initiativ til å publisere e-mailen til Tom Hicks Junior, og krevde hans avgang. Budskapet var at dersom eierne ikke vil erkjenne hvor lista ligger for akseptabel oppførsel, så vil vi minne dem om det igjen og igjen, inntil de innser det.
Unionen og supporterne har i denne saken vist at de har en viss makt. Det vi ønsker nå er at far Hicks, onkel George og resten av følget også skal trekke seg. Tom og George, dere er fortsatt ikke velkomne."

I forbindelse med sin avgang har Tom Hicks jr bedt om unnskyldning for de to obskøne e-postene han sendte Liverpool-supporterer Stephen Horner, som var bekymret over klubbens utvikling. Texaneren hevder han har den største respekt for klubben.

Da Horner sendte Hicks jr utdrag fra en artikkel i Echo, mottok han nesten umiddelbart et svar der han ble kalt for "idiot". Deretter sendte Hicks jr et nytt svar, med kopi også til Philip Nash og Ian Ayre, der han skrev følgende til Horner: "Blow me fuckface. Go to hell. I'm sick of you."

I sin unnskyldning til Horner sier Hicks jr at han mistet besinnelsen og at det var en tåpelig reaksjon. Samtidig annonserte han sin avgang som styremedlem i Liverpool FC og moderselskapet Kop Holdings.

- Jeg har stor respekt for Liverpool FC, og spesielt klubbens supportere. Jeg beklager feilen jeg har begått, og er veldig lei meg for de sårende ordene jeg skrev. Jeg ønsker ikke at mine handlinger skal ha en negativ effekt på klubbens fremtid, og derfor trekker jeg meg fra styret. Jeg håper at fansen aksepterer min unnskyldning, skriver Hicks Jr.

I forbindelse med Hicks jr sin avgang som styremedlem, offentliggjorde Liverpool FC tre nye styremedlemmer, som skal sitte i styret både i Liverpool FC og Kop Holdings. Nemlig lederen for den finansielle avdelingen i Liverpool FC, Philip Nash, lederen for den kommersielle avdelingen, Ian Ayre, samt et relativt ubeskrevet blad i Casey Coffmann, som er en av topplederne i Hicks Holdings.

Det betyr at Liverpools styre nå består av syv medlemmer: Tom Hick Sr, George Gillett jr, Foster Gillett, Christian Purslow og de tre nye medlemmene.

Trioen Purslow, Nash og Ayre er i praksis nå de som styrer Liverpools daglige drift, og som har gjort det de siste månedene. De har som kjent fått i havn en sponsoravtale med banken Standard Chartered som er verdt rundt £80M. En prioritert jobb for Purslow er også å hente inn en ny investor som kan være med på å finansiere klubbens nye stadionanlegg i Stanley Park.

Tom Hicks Jr hadde i praksis ingen stor makt i Liverpool FC, og i realiteten hadde han ingen påvirkning på den daglige driften. Han var mest som en staffasjefigur å regne. Om Dallas-kvinnen Casey Coffmann inntar en lignende passiv rolle gjenstår å se. Hun ble ansatt i en toppjobb i Hicks Sports Group i juni 2007, der jobben var å ha overoppsynet med forretningsdriften til Hicks sine sportsforetak. Hun har også sittet i toppledelsen i Hicks Holdings siden 2004. Før hun kom til Hicks Holdings fungerte Coffmann som konsulent for The Minute Maid Company. I perioden 1994-1999 bodde hun i sørøst-Asia, hvor hun var konsulent for Coca Cola i Thailand og Singapore. Før den tid bodde hun i Atlanta, hvor hun jobbet med sportsrelaterte transaksjoner for MLB, NFL og de olympiske leker i Atlanta.

Casey Coffmann har både advokatutdanning og høyere utdanning innen statsvitenskap og kommunikasjon, og praktiserte i 1992-1993 ved Høyesterett i Texas. Hun sitter for tiden i en rekke prestisjefylte styreverv i Texas.