Soto tror Argentina vinner VM

I morgen starter verdensmesterskapet i fotball 2010 i Sør-Afrika. Liverpool er representert med rekordmange spillere – 12 totalt. Sotirios Kyrgiakos spår nå at Javier Mascherano og Maxi Rodriguez vil returnere til Melwood med gullmedaljer rundt halsen.

Kyrgiakos skal selv delta, men ser realistisk på mesterskapet, og tror ikke at hans Hellas stikker av med trofeet. Midtstopperen blir imidlertid slett ikke overrasket om det er Javier Mascherano som kan heve gulltrofeet over hodet som kaptein for de nye verdensmestrene.

Kyrgiakos og Hellas møter argentinerne i siste kamp i gruppespillet, og holder Diego Maradonas mannskap som favoritter til å vinne gruppe B.

- Argentina har et veldig godt lag, med mange gode offensive spillere. De har Tevez, Messi, Aguero, Di Maria og mange andre, så alle andre lag vil slite med å slå dem, sier den 30 år gamle midtstopperen til Liverpoolfc.tv.

Kyrgiakos regner seg selv og Hellas som outsidere i turneringen.

- Vi havnet i gruppe med Argentina, Sør-Korea og Nigeria. Målet må selvsagt være å ta seg videre fra gruppen. Etter det kan alt skje, det beviste vi i EM i 2004. Folk i Hellas er veldig stolte over at vi har kvalifisert oss for VM, så vi ønsker ikke å skuffe dem.

Maxi akter å holde hodet kaldt
Maxi Rodriguez går til VM med målsetting om å holde hodet kaldt, etter at han forlot VM i Tyskland for fire år siden i sinne. Liverpool-vingen gjorde et flott mål i 1/8-finalen mot Mexico, men forlot Tyskland-VM i skam etter et masseslagsmål etter at argentinerne røk ut for vertsnasjonen på straffespark-konkurranse i kvartfinalen. Rodriguez slo Bastian Schweinsteiger i ryggen, og ble straffet med en solid bot og to kampers karantene.

- Vi er et ganske lidenskapelig folkeslag, og av og til kan vi miste besinnelsen. Den dagen der gjorde vi det. Vi visste umiddelbart at det vi hadde gjort var galt. Under straffespark-konkurransen var stemningen anspent, og begge lag utvekslet spydigheter i midtsirkelen. Da vi tapte, var det noen av tyskerne som feiret like foran oss. Jeg sa noen ord og mistet besinnelsen. Det er noe jeg angrer på, sier Rodriguez til Liverpool Echo.

- Det var et slag i ansiktet å ryke ut i kvartfinalen. Vi hadde spilt bra, og noen sa vi aldri hadde spilt bedre. Vi slo vanskelige motstandere uten store problemer, og forventet ikke å bli slått ut.

Argentina slet med å kvalifisere seg til Sør-Afrika VM, men de siste månedene virker det som den argentinske troppen har funnet selvtilliten igjen. Rodriguez gjorde to mål da Canada ble slått 5-0 i den siste hjemmekampen før avreise til VM. 29-åringen ser nå frem til Argentinas første kamp i mesterskapet, mot Nigeria på lørdag.

- Vi har hatt noen magre år nå, og i store turneringer har vi ikke vært favoritter på en stund, slår Maxi fast.

Agger gleder seg til VM-debuten
Daniel Agger deltar i sitt aller første verdensmesterskap. Midtstopperen debuterte for Danmark i 2005, men danskene klarte ikke å kvalifisere seg til VM i Tyskland.

- Nå er vi veldig spente og opprømte. Danmark var litt bortskjemte for noen år siden, da man kvalifiserte seg for nesten alle sluttspill selv om vi er en liten nasjon. Nå sitrer vi av spenning, uttaler Agger til Echo.

Agger møter klubbkameratene Dirk Kuyt og Ryan Babel i sin første kamp i gruppespillet, kommende mandag. Nå håper han å levere varene for landslagssjef Morten Olsen.

- Han ga meg sjansen på landslaget ganske tidlig, noe jeg er takknemlig for. Han er en veldig god trener. Jeg har ikke noe vondt å si om ham. Han vet alt om spillet og er hva du vil kalle en skikkelig fotballmann, siteres midtstopperen.

God stemning i den nederlandske troppen
Dirk Kuyt melder om en godt sammensveiset nederlandsk tropp foran mesterskapet.

- Samholdet er veldig bra for øyeblikket. Vi vant alle kvalifiseringskampene. Det er litt merkelig, men alle spør om samholdet i troppen. Det fine med denne spillergruppen er at vi er fullt klar over at vi må dra lasset sammen. Vi vil gjøre alt vi kan for å prestere på topp i VM, sier Kuyt til Echo.

Fullt VM-program med TV-oversikt finner du selvfølgelig her på liverpool.no, på denne linken.