Spearing håper å slå gjennom

Jay Spearing ser på årets sesong som meget viktig for sin fremtid i klubben. Han håper å være med i Hodgsons planer, og føler seg som en bedre spiller etter utlånet til Leicester forrige sesong.

Jay Spearing ble forrige sesong utlånt til Leicester for de to siste månedene, etter å ha fått noen kamper på høstsesongen for de røde. "The Foxes" kjempet seg til en playoffkamp, hvor det til slutt ble tap på straffer mot Cardiff i semifinalen. 21-åringen hevder at han har blitt en bedre spiller etter utlånet.

- Jeg likte det veldig godt, og det var veldig bra for meg. Det var en gedigen forskjell fra hvordan det er i Liverpool. Jeg har vært her siden jeg var syv, og i Leicester gjorde de alt annerledes, og jeg måtte bli vant med det, sier Spearing til Liverpool Daily Post.

- Det å spille kamper hver uke hjalp meg mye, og all forventningene da vi nådde play-off, i tillegg til alt presset i de kampene, var en stor erfaring for meg. Det var en stor skuffelse for klubben å ikke nå play-off finalen, og det var en stor skuffelse for alle guttene der, fordi vi hadde jobbet så hardt mot slutten av sesongen. Jeg synes vi fortjente bedre den dagen. Det har gjort meg til en bedre spiller å oppleve hva du skal kjempe for hver uke. Nå ønsker jeg å gjøre det for min klubb.

- Jeg håper erfaringen min fra play-off har vist at jeg kan håndtere store kamper. Kamp med mye press hvor du virkelig må vinne. Slik som det er i Liverpool hver uke uansett hvem vi møter.

Midtbanespilleren har for lengst debutert i den røde drakta, og har fått noen kamper både i Champions League og Premier League. Han innrømmer at det er nå eller aldri om han skal få sitt definitive gjennombrudd.

- Dette er et stort år for meg. Med en ny manager tror jeg dette er min sjanse til å få mitt gjennombrudd, og å bli en skikkelig del av førstelagstroppen for å bli involvert regelmessig. Det er opp til meg hva som skjer. Dersom det går så går det, men om ikke må jeg se på hvilke alternativ jeg har. Men målet mitt nå er klart - jeg ønsker å komme med i Roy sine planer. Med reglene for troppene som de nå har introdusert for Premier League, så ønsker jeg å komme med og bli involvert. Jeg ønsker å spille flere kamper denne sesongen.

Spearing forteller videre om de første ukene med Hodgson i managerstolen.

- Du kan se med en gang at Roy mener alvor. Han har laget sine regler om hvordan han vil ting skal gjøres, og jeg liker det godt. Jeg håper bare jeg fortsatt kan være med i planene. Dersom du gjør noe feil, er han ikke redd for å si i fra til deg. Om treningsøkten han hadde planlagt ikke går som den skal, er han ikke redd for å si i fra til alle. Han er veldig flink til å forklare nøyaktig hva han ønsker, og dersom vi ikke får det til første gang, sørger han for at vi får det til ved neste forsøk. Alle trives med det.

Liverpool mangler mange førstelagsprofiler på treningsleiren i Sveits og Østerrike, og Jay Spearing sier ungguttene gjerne vil vise seg frem når de nå har sjansen.

- Det er litt annerledes, men selv om ungguttene er her, er fremdeles spillere som Aquilani, Lucas, Kyrgiakos, Jovanovic og Joe Cole her, og de er store spillere. For de unge spillerne og noen av de jeg nevnte er det en mulighet for å vise hva de kan. Vi ønsker alle å være med i managerens planer for neste sesong. Jeg vil ikke tenke på ryktene om hvem som kanskje forlater oss eller hvem som kanskje kommer inn. Jeg vil bare jobbe hardt og vise manageren at jeg er god nok og bedre enn hva annet han har. At jeg kan håndtere presset med å spille for Liverpool FC, avslutter 21-åringen.