Spiller hvor som helst for England

Steven Gerrard er villig til å spille i hvilken som helst posisjon for England under det nært forestående verdensmesterskapet. Liverpool interessert i Daniel Opare.

Steven Gerrard akter å være en anvendelig spiller for England-manager Fabio Capello under VM i Sør-Afrika. Liverpool-kapteinen har blitt benyttet både som venstreving og hengende spiss av italieneren, mens han ble benyttet hovedsakelig som sentral midtbanespiller i privatlandskampene mot Japan og Mexico nylig.

Gerrard innrømmer at han trives best som sentral midtbanespiller, men mener samtidig at spill i ulike posisjoner bare bidrar til å utvikle ham som spiller.

- Alle vet at jeg trives best når jeg spiller sentralt på midtbanen. Men jeg har hele tiden sagt at dersom jeg kommer med i den endelige VM-troppen, så er jeg klar over at manageren ønsker at jeg kan bekle flere ulike roller. Det er jeg glad for og forberedt på, sier Gerrard til Liverpool Daily Post.

- Tidligere i karrieren hadde jeg kanskje blitt sur dersom jeg ble bedt om å spille i flere ulike posisjoner. Men jeg mener at jeg har blitt mer moden og rutinert, og skjønner hva som er best for laget. Jeg liker faktisk å spille i flere forskjellige posisjoner nå, legger han til.

- Det bidrar til å utvikle meg som spiller, og du lærer mer om deg selv og motstanderne når du kan se kampene fra ulike perspektiver. Uansett kan jeg ikke klage så lenge jeg får spilletid for landslaget.

Totalt vil Liverpool være representert med 12 spillere under VM i Sør-Afrika, noe som er rekord.

Liverpool interessert i Opare
Liverpool Daily Post hevder at Liverpool FC er en av flere europeiske klubber som viser interesse for Real Madrids allsidige 19-åring Daniel Opare. Ghaneseren er i utgangspunktet høyreback, men kan også spille på høyre flanke. Han debuterte for Ghanas seniorlandslag i en alder av 17 år.