Spilleren Maxi Rodriguez

Maxi Rodríguez er fortsatt ikke Liverpool-spiller, men vi ser litt tilbake på hans karriere. Har spilt for Newell's Old Boys, Oviedo og Espanyol før han kom til Atlético. Scoret et fantastisk mål i VM 2006.

Maxi Rodriguez skal etter planen ankomme Anfield denne uken etter at han er enig om et klubbskifte. Overgangen er forsinket grunnet kantspillerens forhandlinger med Atlético Madrid, men Rafael Benítez mener det er verdt å vente på argentineren.

29-åringen kan bli eneste spillertilgang i dette overgangsvinduet, men kan vise seg å bli en nyttig tilvekst. Maxi, eller Maximiliano Rubén Rodríguez som er hans fulle navn, ble født i Rosario i Argentina den 2. januar 1981. Han begynte karrieren i Newell's Old Boys og slå igjennom på deres førstelag da han bare var 18 år. Det var i ungdomsavdelingen han fikk kallenavnet "La Fiera" (villdyret), som har fulgt ham gjennom karrieren.
- Det var et kallenavn jeg fikk da jeg var syv eller åtte, forteller Rodriguez.

- En trener sa at når jeg løp ut på banen, pleide jeg å løpe som en gal, fra side til side, over hele banen. Han sa jeg var som en "fiera", og kallenavnet har blitt stående.

Rodriguez tilbrakte seks måneder på lån i spansk Segunda med Real Oviedo i 2001 før han sikret seg permanent overgang til Espanyol et år senere.

I FIFA World Youth Championship 2001 hjalp han Argentina U20 til å vinne mesterskapet.

Det tok tid før han fant seg til rette i Espanyol, men i sin tredje sesong nettet han 15 mål på 37 kamper. Atlético hentet spilleren for syv millioner euro 2005. Der scoret han 11 mål på 33 kamper fra start i debutsesongen, men sesong nummer to ble ødelagt av en korsbåndsskade.

Da Fernando Torres forlot Atlético Madrid sommeren 2007, overtok Rodriguez kapteinsbindet. I november 2008 scoret han i 1-1-oppgjøret i Champions League på Anfield.

Denne sesongen har han fått begrenset med spilletid. Halvparten av hans 20 opptredener har kommet som innbytter. Manglende spilletid og frykt for å miste en plass i Argentinas tropp til sommerens VM-sluttspill gjorde at han krevde samtaler med klubbpresident Enrique Cerezo.

Liverpool ble klar over spillerens tilgjengelighet. Rodriguez kontrakt med Atlético Madrid utløper etter sesongslutt. Det forventes at Benítez vil benytte spilleren på høyrekanten, der Dirk Kuyt har operert denne sesongen.

Rodriguez besitter ikke stor fart, men er komfortabel med ballen. Liverpools manager håper at han kan skape sjanser for sin tidligere lagkamerat i Atlético Madrid. Muligheten for å bli gjenforent med Torres og anledningen til å spille ved siden av Javier Mascherano var noe som lokker Rodriguez til Anfield. Torres har tidligere snakket om hvor respektert Rodriguez var i Madrid.

- Hvis alle i Atlético hadde hva han hadde, ville vi ikke hatt så mange problemer, sa Torres.

- Han er en type spiller som alltid er klar for en utfordring. Desto mer laget trenger ham, jo mer har han å tilby. Maxi er sulten. Når du har hans hunger, kan du oppnå alt.

Det ligger et klipp på YouTube som vil varme mange røde hjerter. Det er fra kampen mellom Argentina og Mexico i VM 2006. Stillingen er 1-1, og i første ekstraomgang mottar Rodriguez en cross fra Juan Pablo Sorin. Ballen dempes kontrollert på brystet før Rodriguez fyrer løs på hel volley med venstrefoten fra utenfor straffeområdet. Lærkula fyker opp i øverste kryss. En fantastisk scoring. Lysten på å vinne har noen ganger ført ham inn i vanskeligheter. Til tross for den nydelige scoringen mot Mexico fikk han en trist sorti i mesterskapet.  Etter at Argentina hadde tapt kvartfinalen mot Tyskland ble han utvist for å ha dyttet Bastian Schweinsteiger i ryggen.

Jamie Carragher mener at argentinerens ankomst vil gi laget et løft i de gjenværende månedene av sesongen.
- Vi har spilt mot ham noen få ganger. Vi møtte Atlético i Champions League forrige sesong og i pre-seasonkamper. Han har spilt for Argentina. De har et topplag, så jeg er sikker på at han vil tilføre oss noe, sier Carragher.

- Jeg tror at bare et nytt ansikt vil gi alle et løft. Vi ser frem til å få ham. Forhåpentligvis kan vi få et par andre også.

Maximiliano Rubén Rodríguez
Født: 02.01.1981 i Rosario
Høyde: 180 cm
Vekt: 79 kg
Kamper/mål:
1999-2002 Newell's Old Boys 56/20
2001 Oviedo (lån) 1/0
2002-2005 Espanyol 110/26
2005- Atlético Madrid 145/42

Landskamper/landslagsmål (pr. 29.03.2009): Argentina 35/10




Kilder: Liverpool Echo og Wikipedia.