Spiss på ønskelisten

Roy Hodgson vet at arbeidsbyrden kan blir for stor for Torres i løpet av en sesong, og ifølge Liverpool Echo står enda en spiss høyt på ønskelisten. Hodgson antyder at Mascherano spiller mot Arsenal.

Roy Hodgson vil rette blikket mot å hente en ny spiss for å lette presset på Fernando Torres. Liverpools manager har fortsatt håp om at spanjolen skal bli friskmeldt i tide til starten på Premier League-sesongen, men ønsker ikke å skynde 26-åringen for tidlig tilbake i spill. Torres og N’Gog er de eneste naturlige spissene i Liverpools førstelagstropp.

Torres har slitt voldsomt med skader de seneste 12 månedene, og han pådro seg en adductorskade i VM-finalen 11. juli. Dersom Liverpool skal hevde seg i Europa League og Premier League, trenger de en kvalitetsspiss som back-up for Torres. Hodgson vil nå se på muligheten til å forsterke spissplassen, men hans prioritet vil være å få Torres skadefri og i spill regelmessig, skriver Dominic King i Liverpool Echo.

- Svaret er ganske enkelt. Det har å gjøre med kvaliteten på avdelingen for idrettsvitenskap og medisin, uttaler Hodgson til liverpoo Echo.

- Vår er veldig, veldig god, så jeg er sikker på at det vil være en enorm fordel. Det andre er hvor stor spillerstallen er, så du kan hvile spillere når de trenger det og sørge for at de ikke blir kastet inn i situasjoner hele tiden hvor de ville hatt det bedre av å hvile.

- Hvis vi avanserer i Europa League, vil det bety svært mange kamper, så styrken og størrelsen på spillerstallen vil være av avgjørende betydning.

- Det spiller ingen rolle om du er Fernando Torres eller noen andre, for å spille tre kamper i uken i noe slikt som 35-40 uker i året er en umulig oppgave på det nivået vi spiller. Smeller og skader krever sitt.

Javier Mascherano har ennå ikke spilt under sesongforberedelsene og var heller ikke meldt på til kvalifiseringskampene mot Rabotnicki. Spilleren er stadig gjenstand for interesse fra Inter, men fortsatt er Mascherano i Hodgsons planer.
- I oppfatningen fra verden utenfor ble alle fremstilt som at de ønsker å forlate et ”synkende skip”. Men som vi har påpekt meget klart, så er ikke det tilfelle i det hele tatt. Selv Mascherano er fortsatt her og gjør jobben sin bra på trening. Hvis det ikke skjer noe, vil han spille mot Arsenal.

- I utgangspunket snakker vi om at det er angst drevet av spekulasjoner rundt Torres og Gerrard, og til en hvis grad Mascherano. Men for meg virker det som vi har lagt det til side, og det er ingen grunn til å tvile på noens hengivenhet.