Spørsmål om billetter

Kommersiell direktør i Liverpool FC, Ian Ayre, har svart SOS på noen spørsmål om kampbilletter på Anfield. Informasjon om billetter borte mot Manchester City.

Dette er noen av spørsmålene som Ayre svarte på via e-mail.

I hvilke omstendigheter vil klubben tilby vesentlig reduserte priser for cupkamper?
IA: Klubben fastsetter sine billettpriser for alle kamper ut fra forventet etterspørsel. Hvis en mener prisene behøver å reduseres i forhold til vanlige ligakamper vil det bli gjort de nødvendige justeringer. Dette var tilfellet for den nylige omkampen i FA-Cupen og for første runde i Europa Cup. I det siste tilfellet måtte klubben ta en avgjørelse og umiddelbart oversende prisnivået til UEFA for godkjennelse. Dette (£32) var prisen som klubben mente var riktig i forhold til denne kampen i denne turneringen.

Vil klubben kunne klargjøre 1000 seter for hver kamp, til redusert pris, eksklusivt for lokale barn? Hvis ikke, hvorfor?
IA: - Klubben gjør nå tilgjengelig billetter for barn sammen med voksne på alle kamper hvor prisen for barnets del er vesentlig billigere enn for den voksne Klubben gjør ikke forskjell mellom lokale fans og ikke lokale fans og benytter en rettferdig policy for alle fans uansett hvor de kommer fra. Det er ofte at barn sammen med voksen billetter ikke blir utsolgt og resterende blir da solgt til standard pris for voksen.

Er klubben komfortabel med at reiseselskapet Thomas Cook kan forlange £249 for en natts overnatting mot Man City?
IA:- Klubben formidler billetter til Thomas Cook som en del av en sponsoravtale med klubben. Det er umulig å vite hvordan prisen som er indikert blir delt opp, avhengig av hotellpris, reiseprogram og etterspørsel i forbindelse med aktuell kamp. Alle slike pakker med Thomas Cook har vært ekstremt populære og TC har også dannet avtaler med noen av våre internasjonale supporterklubber for å assistere dem med reiser hvor fansen skaffer sine egne billetter.

Hvor mange billetter får Thomas Cook til hver kamp?
IA: - Antallet billetter som blir formidlet som en del av enhver kommersiell avtale er konfidensielt og vi kan derfor ikke svare på det spørsmålet. Hva jeg vil si er at det ikke er et betydelig antall og er på et nivå som er vanlig for de fleste klubber til de fleste sponsorer. Det er urealistisk for fansen å ikke forvente at det blir formidlet billetter til sponsorer. I tilfellet med Thomas Cook blir deres andel solgt til fans.

I et tidligere møte med SOS, hevdet du at klubben var i ferd med å sette opp en database i forbindelse med ventelisten for sesongbilletter, og ville kontakte folk som er på den listen?
IA: - Vi arbeider fortsatt med dette og vil komme med en kunngjøring trolig før denne sesongen er over.

Er det korrekt at det planlegges å sette av ekstra seter for sponsorer og firmaer?
IA: - Det er ikke sant. Vi har ingen planer om å utvide antallet seter på Anfield til dette formålet.


Billetter borte mot Man City
Liverpool har fått 2644 billetter for salg til kampen på City of Manchester Stadium søndag 21. februar. Prisen for voksne er £38 eller £39.