Spurs vinner sjelden på Anfield

Tottenham har ikke vunnet på Anfield siden 25.august 1993. Etter den gang har laget fra nord-London kun tatt fem av 45 mulige poeng på Anfield.

Liverpool tapte 2-1 for Tottenham på White Hart Lane i seriepremieren. Benoit Assou-Ekotto åpnet scoringene like før pause, før Steven Gerrard utlignet fra straffemerket etter 56 minutter. Sebastien Bassong scoret vinnermålet for Spurs tre minutter senere. Spurs sine målscorere har ikke tegnet seg på scoringslista siden den gang.

Liverpool er ubeseiret i de siste 15 ligakampene på hjemmebane mot Spurs. De har vunnet ti og spilt uavgjort i fem. Ser vi på både hjemme- og bortekamper, så har Liverpool tapt to av de 11 siste i ligaen, og tre av de siste 15. Etter at Premier Leauge ble innført har Liverpool vunnet 16 og tapt ni av de 35 ligakampene mot Tottenham.

De røde mangler tre mål på å nå 350 ligascoringer under Rafael Benitez. Liverpool trenger fire mål for å nå 550 scoringer i alle turneringer under rafa. Dersom Tottenham ikke skulle klare å score på Anfield søndag ettermiddag, vil det være tredje strake ligakamp hvor de røde unngår baklengsmål.

Liverpool har aldri tapt hjemme mot både Tottenham og Arsenal i en og samme ligasesong. Dersom Spurs ødelegger den statistikken, blir det samtidig bare tredje gang at de vinner begge ligakampene mot Liverpool siden 1912. Sist det skjedde var i 1986/87.

Søndagens kamp byr på gjensyn med tidligere spillere som Robbie Keane og Peter Crouch. Keane har gjort fem mål mot Liverpool i Premier League. Bare sju spillere har gjort flere. Han spilte 28 kamper for Liverpool og gjorde sju mål. Peter Crouch silte 134 kamper for Liverpool, og gjorde 42 mål. 11 av scoringene kom i Champions League. Bare fire Liverpool-spillere har scoret flere mål for klubben i den gjeveste Europacupen.

Tottenham har bare tapt en av sine siste ni ligakamper. Det var hjemme mot Wolves i desember. De er ubeseiret på bortebane helt siden de tapte 3-0 for Arsenal sent i oktober. De har vunnet fire av sine ti bortekamper i ligaen denne sesongen; 5-1 over Hull, 2-1 over West Ham, 2-1 over Portsmouth og 2-0 over Blackburn. Klubbens to bortetap kom mot Chelsea og Arsenal. Begge ble tapt 3-0.

Det er sju timer og 27 minutter siden Tottenham slapp inn et ligamål.  Det var da Kevin Doyle scoret på White Hart Lane for Wolves. Spurs holdt også nullen i helgens FA-cupkamp mot Peterborough.

Klubben fra nord-London har 17 poeng mer denne sesongen enn på samme tid i fjor. Niko Kranjcar har gjort fire mål på sine siste fire starter, mens Jermain Defoe har funnet veien til nettmaskene ni ganger på sine siste ni starter i ligaen.

På de 13 siste visittene til Anfield har Tottenham bare holdt nullen en gang, og kun to ganger på de siste 22.

Siden 1912 har Spurs kun vunnet tre av 63 ligakamper på Anfield. Disse tre Spurs-seirene kom i 1985, 1986 og 1993.