Steaua med svak ligaform

Steaua Buchuresti ligger på en skuffende 7. plass i den rumenske eliteserien, og hovedstadsklubben har ikke vist tegn til gryende form i det siste. David N'Gog toppscorer for Liverpool i turneringen.

Mannskapet til Marius Lacatus står med 1-2-1 på de fire siste seriekampene. I tillegg tapte Steaua cupkampen mot byrival Dinamo med 1-0 - kort tid etter at lagene hadde spilt uavgjort i ligaen.

Liverpool og Steaua har dermed en relativt lik formkurve. Roy Hodgsons menn står med to seire, to tap og en uavgjort på de fem siste Premier League-kampene. I helgen tapte rødtrøyene 2-1 på White Hart Lane.

Det omvendte oppgjøret i Gruppe K endte 4-1 til Liverpool. Steaua og Liverpool møttes også i UEFA-cupen i 2003/2004. Kampen i Buchuresti endte 1-1, og oppgjøret huskes neppe for noe annet enn Djimi Traorés eneste fulltreffer for Merseyside-klubben.

Steauas to byrivaler, Dinamo og Rapid, har også vært vertskap for Liverpool i den rumenske hovedstaden. I 1970/1971 tapte Dinamo 1-4 sammenlagt for Bill Shanklys Liverpool-lag i Fairs Cup. Våren 1984 måtte Dinamo igjen bite i gresset, ettersom de helrøde under ledelse av Joe Fagan vant 3-1 sammenlagt på veien mot Serievinnercup-triumfen mot AS Roma i Roma.

Rapid Buchuresti tok imot Liverpool i UEFA-cupen høsten 2000, men også de måtte kaste inn håndkleet mot de røde fra Merseyside. Nick Barmby ble nemlig matchvinner i Buchuresti, og sikret dermed avansement for Liverpool - som senere vant hele turneringen.

David N'Gog er Liverpools toppscorer i turneringen. Franskmannen scoret to ganger mot Steaua i kampen på Anfield. Han står dermed med fem Europa League-scoringer totalt - dersom man regner med kvalikkampene mot  makedonske Rabotnicki og tyrkiske Trabzonspor.

Kilde: Liverpool Echo