Sterke følelser i sving utenfor Anfield

Sterke følelser var i sving når noen hundre Liverpool-supportere samlet seg til protest mot klubbens amerikanske eiere utenfor Anfield klokken 18.00 engelsk tid i kveld. Diverse effekter ble brent og slagord ropt mot amerikanerne, etter at det tidligere i dag ble klart at Rafael Benitez forlater sin post som Liverpool-manager.

Nyheten om at klubben har kvittet seg med Rafael Benitez som manager førte til en spontan protestaksjon.

- Denne aksjonen har ikke blitt organisert av Spirit of Shankly. Fans har bare begynt å møte opp utenfor Anfield. Dette handler ikke nødvendigvis om manageren, men om hvordan Tom Hicks og George Gillett driver denne fotballklubben. De er i ferd med å ødelegge den, uttaler James McKenna i supporterunionen Spirit of Shankly.

- Det som nå har skjedd med manageren er dråpen som fikk begeret til å flyte over for mange. Klubben har kvittet seg med manageren på grunn av den finansielle situasjonen. Folk har gjennomskuet løgnene og de brutte løftene fra Hicks og Gillett om det nye stadionanlegget.

- Eierne sa de ville støtte manageren. Han ba om et transferbudsjett, men fikk ikke noe budsjett grunnet den økonomiske situasjonen. Ingen manager bør undermineres på grunn av den finansielle situasjonen i en fotballkubb, men det er hva som har skjedd.

- Det er et par hundre mennesker her nå, og forhåpentligvis kommer det flere til etter hvert.

- Sesongen var en skuffelse, men for meg kom dette som et direkte resultat av den økonomiske vanskjøtselen av klubben. Rafa er en manager i verdensklasse, og han vil trolig oppnå større og bedre ting i fremtiden.