Stolt akademimanager

Akademimanager John Owens er stolt over at Liverpool har tre spillere i Englands tropp som har blitt utviklet i Liverpools ungdomsavdeling. Kun West Ham har flere egenproduserte i Englandstroppen.

Steven Gerrard, Jamie Carragher og Aston Villas Stephen Warnock har alle kommet gjennom Liverpools ungdomsavdeling og er i dag å finne i Englands landslagstropp i VM 
- Det er godt å se, et stolt øyeblikk for oss, sier akademimanager John Owens til Liverpool Echo.

- Jeg tror bestandig at det er spillerne som gjør det selv. Vi bare hjelper dem, og det har vært et privilegium å gjøre det.

- Det er ikke vi som har gjort dem til landslagsspillere. Men ja, det er hyggelig å se tre spillere som har gått gjennom utviklingsprosessen hos for 15 år siden eller så og som fortsatt er på dette nivået med England i VM.

John Owens har tidligere vært assistent og manager for Englands guttelandslag, og Owens var der da Carragher og Warnock begynte landslagskarrieren. Det var annerledes for Gerrard. Liverpool-kapteinen skriver i sin biografi at Owens var ansvarlig for at han ikke kom med på England U15.
- Det var en misforståelse. Jeg har snakket med Steven om det etterpå, sier Owens.

- Jeg var manager, men jeg tok ikke ut troppen på 16 spillere. Det var seks utvelgere som plukket spillerne.

- Jeg presset på for å få med Steven i troppen, men utvelgerne følte ikke det samme Selvsagt hadde jeg mitt å si, men jeg tok ikke siste avgjørelse. Det er ikke som på seniornivå der Fabio Capello har fullstendig kontroll.

Owens bekrefter at spilleren som ble tatt ut istedenfor Gerrard aldri slo igjennom.
- I fotball er det meninger. Folk spør meg om hvorfor vi solgte Warnock til Blackburn, men betalte tre ganger så mye for Andrea Dossena?

- Det faller ofte ned på andres meninger. Noen spillere i ung alder antas å bli superstjerner, men det skjer ikke, mens andre kommer opp senere.

- Det er fantastisk å se Steven som kaptein for England med mulighet til å løfte VM-trofeet.

- Selvsagt er jeg partisk, men jeg har alltid synes at han var Englands beste kaptein da de valgte John Terry.

- Han illustrerer alle de britiske aspektene ved spillet vårt, men han har også ferdigheter og tekniske egenskaper som vil interessere enhver klubb i verden. Han er en fantastisk spiller.

Stephen Warnock viste stor besluttsomhet for å komme dit han er i dag.
- Stephen var på mitt tredje England U15-lag sammen med Joe Cole og Leon Osman. Jeg var hans første England-manager før han kom til Liverpool på heltid.

- Hans tapperhet er fremragende. Han brakk benet tre ganger på samme sted, men kom tilbake hver gang. Hans besluttsomhet er fantastisk. Det er flott å se han komme med i VM-troppen.

- Det lyktes ikke helt for ham her, men han har blitt suksessfull i Blackburn og Villa. Den samme besluttsomheten har fått ham med i Englandstroppen.

- Stephen har tro på seg selv. Det er flott å se at andre har det også.

Jamie Carragher har takket ja til landslaget etter tre års fravær.
- Jamie har vært mye på The Academy for å ta UEFA B-lisensen. Det ville være flott å se ham involvert med trening og ledelse på førstelaget en dag.

- Det er derfor jeg tror han bestemte seg for å være med England igjen. Jamie er en fotballmann. Muligheten til å jobbe med Capello ville vært for god til å avslå. Carragher vil følge med på alt Capello gjør i VM.