Storseier til Argentina

Argentina tok et langt steg mot 1/8-finale med hele 4-1 mot Sør-Korea. Javier Mascherano og Maxi Rodriguez involvert i hvert sitt mål. Gary Ablett slutter i Stockport.

Maxi Rodriguez var med fra start for Argentina mot Sør-Korea i en rolle ute til høyre på midtbanen, mens landslagskaptein Javier Mascherano som vanlig spilte i ankerrollen.

Kampens første scoring kom i det 16. minutt. Lionel Messi løfter inn et frispark. Ballen treffer en uoppmerksom Chu Young Park og går i mål. Argentina doblet ledelsen i det 33.minutt. En kort dødballvariant ender med at Maxi Rodriguez slår et innlegg fra venstre. Innbytter Nicolas Burdisso stusser videre. Gonzalo Higuain netter med hodet fra en hårfin onsideposisjon.

Argentina så ut til å gå til pause med 2-0, men på overtid sender Martin Demichelis en pasning rett på Bolton-spilleren Lee Chung-Yong, og han reduserer alene med keeper.

Diego Maradonas menn virket litt rystet etter pause. Sør-Korea lyktes noe med å nøytralisere Javier Mascherano og Argentinas midtbane i begynnelsen av 2.omgang. I det 55. minutt pådrar Mascherano seg gult kort for en voldsom takling.

I det 76. minutt økte Argentina til 3-1. Mascherano starter angrepet dypt på egen banehalvdel. Etter flere pasninger spiller innbytter Sergio Agüero frem Messi som avslutter i stolpen. I offsideposisjon kan Gonzalo Higuain satte ballen enkjelt i åpent mål.

Fire minutter senere fullfører Higuain sitt hattrick. Agüero legger elegant inn, og Higuain kan fastsette sluttresultatet til 4-1.

Både Javier Mascherano og Maxi Rodriguez spilte samtlige minutter. Argentina står med to seirer av to mulige. Fortsatt kan tre lag havne på seks poeng i gruppe B. Dersom Nigeria tar poeng fra Hellas senere i dag, er Argentina allerede klar for 1/8-finalen før de møter Sotirios Kyrgiakos’ Hellas på tirsdag.

Ablett ferdig i Stockport
BBC opplyser at Gary Ablett har forlatt managerjobben i Stockport County. Nyheten kommer samme dag som den konkurstruede klubben blir overtatt av et konsortium. Den tidligere Liverpool-spilleren kom til Stockport i 2009, men ”The Hatters” vant bare syv av 51 kamper under hans ledelse og rykket ned til League Two.