Tenker på benkesliterne

Ian Callaghan vil trolig ha mest tanker for Pepe Reina og Ryan Babel under VM-finalen 2010, etter at han var med i troppen til England i 1966. Agent kaster navnet til Paul Scharner i spekulasjonshatten.

Mester uten å spille
Det forventes at Dirk Kuyt starter for Nederland, mens det er åpent om Fernando Torres er med fra første fløytesignal for Spania når VM avgjøres på søndag kveld. Pepe Reina vil være reservekeeper for Iker Casillas og Ryan Babel har heller ikke fått et eneste minutt på banen for de oransje.

I 1966 spilte Ian Callaghan i 2-0 seieren mot Frankrike i gruppespillet, men var ute til kvartfinalen mot Argentina og England beholdt laget også mot Portugal og da Vest-Tyskland ble slått på Wembley. Den gang var det heller ikke lov til å benytte innbyttere, og først nylig fikk Cally og lagkamerat og felles scouser Gerry Byrne sine vinnermedaljer tilsendt i ettertid.

I Johannesburg vil alle i troppen både ha mulighet til å bli byttet inn, og vil få sine medaljer rett etter kampslutt.

- Jeg visste jeg ikke ville få spille i finalen, sier Callaghan til liverpoolfc.tv. – Jeg spilte bare den ene kampen mot Frankrike.

- Geoff Hurst kom inn på laget til kvartfinalen og laget ble beholdt til semifinale og finale. Det var bare 11 som kunne spille slik at jeg var en del av troppen. Du føler likevel en lignende spenning og lurer på hvordan det kommer til å gå. Selv om jeg ikke spilte følte jeg meg veldig involvert.

- Det vil bli en utrolig følelse for alle spillerne i morgen kveld når de forbereder seg til en slik opplevelse. Kampdagen vil en være veldig spent.

- Hele verden vil se på, og det vil være mange flere som følger på fjernsyn enn det var i 1966. Det medfører ytterligere press, i tillegg har verken Nederland eller Spania vunnet tidligere.


Scharner linket
- Roy Hodgson og Paul Scharner – de har et spesielt forhold, blir agenten Valentin Hobel sitert på østerrisk nettsted.

Scharner er fri agent etter sin tid i Wigan, etter å ha kommet fra Brann, og det lukter at hans agent nå prøver å skape interesse for sin klient.

- Hodgson mener at kvalitetene til Paul passer bedre til en plass på midtbanen eller enn i midtforsvaret, fortsetter Hobel og vil håpe at Liverpool vil vurdere 30-åringen som en mulig mann å hente inn dersom Javier Mascherano skulle forsvinne.