Torres fikk lokal pris for andre året på rad

Torres ble i går tildelt utmerkelsen Liverpool Echo Sports Personality of the Year. Kun få har fått prisen to år på rad. Juryen la vekt på at han er Liverpool-spilleren som raskest har nådd 50 mål.

Fernando Torres fikk i går prisen Liverpool Echo Sports Personality of the Year for andre året på rad. Han vant i konkurranse med lagkamerat Steven Gerrard, Everton-spillerne Louis Saha og Tim Howard, turneren Beth Tweedle, rugbyspilleren James Graham og de unge talentene Francesca Halsall og Katarina Thompson.

Torres, som også vant i fjor etter å ha scoret Spanias vinnermål i EM 2008, ble den første siden Kenny Dalglish i 1979 og 1980, som har hentet prisen to år på rad. Denne gang la juryen vekt på at han ble Liverpool-spilleren som raskest har scoret 50 ligamål. Han brukte kun 72 kamper, og slo dermed en 60 år gammel rekord.

- Jeg er meget, meget stolt, uttaler Torres.

- Den prisen betyr mye for meg. Det er andre året jeg har vunnet den. Jeg må si tusen takk for at jeg fikk muligheten.

- Å komme til 50 mål var et veldig stolt øyeblikk. Liverpool er et lag med en av de mest suksessfulle historiene i verden. Det er ikke det samme som å bryte rekorder i andre klubber.

- Tidligere har Liverpool hatt noen fantastiske spisser, så for meg er det meget viktig at jeg har slått dem.

Torres slet med skadeproblemer i 2009, men scoret likevel 24 mål i løpet av kalenderåret. Scoringen i 4-0-seieren mot Blackburn 11.april var høydepunktet. Rekordmålet på Villa Park 29.desember kommer også høyt opp på listen. Det samme gjøre nettkjenningen mot Real Madrid i Champions League.

- Jeg fikk mange tekstmeldinger fra Liverpool-spillere, mine lagkamerater, folk i Spania som var klar over rekorden, sier Torres. 

- Det var veldig viktig, men det var viktigere fordi vi slo Aston Villa.

- Målet mot Blackburn var meget bra, spesielt fordi det var noen dager før Hillsborough-markeringen. Målet var for ofrene og deres familier. Det var et viktig øyeblikk.

- Jeg likte også målet mot Real Madrid, men det beste var kanskje mot Blackburn.

Landslagsoppdrag forhindret Torres fra selv å motta prisen på Crowne Plaza i går, men via en video-link ga han til uttrykk for hvor lykkelig han er på Merseyside. Han er fast bestemt på å hjelpe Liverpool til en plass i Champions League.

- Folk har vært snille mot meg her fra første dag. Her føler jeg meg som jeg gjør hjemme. Jeg kan gå til alle steder i byen og motta hyggelige tilbakemeldinger.

- Jeg kommer godt overrens med Evertonians også. Det er rart for meg. I Madrid er fotball det viktigste i byen, men Real Madrid-fansen var ikke de beste mot meg.

- Så det var en stor overraskelse at jeg kan snakke om alt med Everton-fansen. De respekterer meg og jeg respekterer dem.

- Jeg har bare spilt 20 kamper. Jeg er desperat etter å hjelpe laget. Jeg håper å score så mange mål som mulig fram til slutten av sesongen.