Torres målfarlig mot Chelsea

Fernando Torres trives med å spille mot Chelsea. Stjernespissen har gjort tre mål på to ligakamper på Anfield mot London-klubben.

I fjor vant imidlertid Chelsea begge kampene mot Liverpool. Begge med 2-0. Nicolas Anelka og Florent Malouda gjorde målene på Stamford Bridge, mens Didier Drogba og Frank Lampard nettet på Anfield i nest siste serierunde. Før disse to kampene hadde imidlertid Liverpool spilt fem ligakamper uten å tape for laget fra Londons vestkant.

Liverpool har to spillere med en fortid i Chelsea i sin stall, nemlig Glen Johnson og Joe Cole. Førstnevnte debuterte faktisk for Chelsea mot Liverpool på Anfield i 2003.

Steven Gerrard har kun gjort ett mål på 30 kamper mot Chelsea. Scoringen kom i oktober 2005, da Liverpool tapte hele 4-1 på Anfield og Joe Cole noterte seg for ett av gjestenes mål. Men Gerrard er i form nå, og ble mot Napoli på torsdag den første Liverpool-spiller siden Steve Staunton i 1989 til å notere seg for et hat trick som innbytter.

Fernando Torres har som nevnt gjort tre mål i de to ligakampene han har spilt mot Chelsea på Anfield. Totalt har han gjort fem mål på sju kamper mot Chelsea i alle turneringer, både hjemme og borte.

Liverpool jakter sin tredje strake ligaseier i morgen. Det vil i så fall være første gang de klarer noe slikt siden september 2009. Dersom de røde vinner i morgen, vil de kun ligge tre poeng dårligere an enn etter 11 kamper i fjor. En seier i morgen vil også være første gang at Liverpool vinner to hjemmekamper på rad i ligaen siden mars i år.

Bare to ganger i løpet av de siste 30 hjemmekampene i ligaen mot Chelsea har Liverpool gått av banen uten å score mål. De tre ligamålene Chelsea har sluppet inn denne sesongen, har alle kommet på bortebane.

På bortebane i år har Chelsea vunnet 6-0 over Wigan, 3-1 over West Ham og 2-1 over Blackburn. De spilte 0-0 mot Aston Villa og tapte 1-0 for Manchester City.

Etter tapet for Man City har de vunnet seks kamper og spilt en uavgjort.

Petr Cech leder kampen om Golden Glove. Han har holdt nullen i sju ligakamper. Tre ganger mer enn de seks målvaktene som følger på plassen bak.